Truck Plaza

Aers bouwt in Zeebrugge aan tankstation van de toekomst

Brugs burgemeester Dirk de fauw en Jackij Aers van Aers Groep onthullen het project. Aers Groep, 2024

in de Zeebrugse haven sloeg Aers Group vrijdag officieel de eerste paal van wat Aers Truck Plaza wordt. Dat moet over enige tijd een baanbrekend ‘tankstation van de toekomst’ zijn.
Om aan de behoefte aan kwalitatieve parkeerruimte voor vrachtwagens te voldoen, ging Port of Antwerp-Bruges op zoek naar een bedrijf om een vrachtwagenparking te bouwen en uit te baten. De parking moest bovendien voorzien in laadmogelijkheden voor elektrische vrachtwagens. Aers Groep nam de handschoen op. Met een beveiligde parking waar 140 vrachtwagens terecht kunnen, een supermarkt, en een restaurant, zal Aers Truck Plaza dé plek worden voor vrachtwagenchauffeurs die de Zeebrugse haven aandoen.

Met het project wil Port of Antwerp-Bruges de patstelling doorbreken dat er geen elektrische vrachtwagen rijden omdat er geen laadstations zijn en omgekeerd. Er is op dezelfde lokatie ook een waterstoftankstation waar dagelijks tot 50 vrachtwagens waterstof kunnen tanken.

Duurzaam knooppunt

“Wat begon als een parkeeroplossing is nu een duurzaam knooppunt geworden, dat niet alleen heel wat diensten aanbiedt voor de chauffeurs, maar ook een cruciale rol speelt in de transitie naar elektrische vrachtwagens en vrachtwagens op waterstof”, zegt Jackij Aers, directeur van AERS Groep. “Dit project sluit perfect aan bij onze missie om duurzaam in beweging te blijven en bij te dragen aan de groene transitie van de transportsector.”

Dirk De fauw, burgemeester van Brugge en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruges, wees dan weer op het belang van dit project voor de haven en voor de omgeving: “Deze parking zal er voor zorgen dat vrachtwagenchauffeurs geen reden meer hebben om buiten het havengebied te parkeren. Daarnaast blijven de gunstige effecten van meer elektrische vrachtwagens en waterstof vrachtwagens niet beperkt tot het havengebied. De vrachtwagens nemen die mee op hun hele route van en naar de haven.”

Lees ook:

Auteur: Matthieu Van Steenkiste