‘Extra lanen’

Tankstation op grens Poppel wordt vernieuwd

Van Raak
Van Raak bezit twintig tankstations in België. Van Raak

Het tankstation op de grens tussen Nederland en België in Poppel wordt grondig vernieuwd. Eén en ander moet het tanken voor de vele Nederlandse tankers vlotter doen verlopen.

Het tankstation bestaat al sinds 1991 en ligt pal op de grens. Vooral wanneer de brandstof in België merkelijk goedkoper wordt in België duiken veel Brabanders op in de file. Dat leidde de gemeente Ravels, waartoe Poppel behoort, er twee jaar geleden zelfs even toe om een tijdelijke wegomlegging te maken.

Het tankstation wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid. er komen twee extra lanen en faciliteiten om trucks te laten tanken. elke nieuwe automaat krijgt een eigen betaalautomaat, zodat je niet meer binnen moet afrekenen. Dat zou er voor moeten zorgen dat wachttijden korter worden en meer mensen kunnen tanken. Wel verdwijnt de LPG-pomp. Voor die brandstof moeten klanten voortaan naar het dichtstbijzijnde tankstation in Weelde.Om genoeg ruimte voor de uitbreiding te hebben kocht eigenaar Van Raak twee naastgelegen huizen op. De familie Van Raak bezit twintig pompstations in België.

Tijdens de afbraak van het tankstation blijft tanken in Poppel mogelijk. Medio oktober zal het waarschijnlijk wel voor zes weken worden gesloten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Matthieu Van Steenkiste