Verdubbeling

MAES breidt HVO-netwerk uit

Vanaf nu tank je Maes HVO op dubbel zoveel lokaties. Shutterstock, 2024

Tankstationketen Maes Energy & Mobility heeft zijn netwerk van HVO-pompen uitgebreid met vier nieuwe lokaties. Daarmee verdubbelt het zijn aanbod van dit soort natuurvriendelijke diesel.

Maes installeerde de nieuwe pompen in zijn vestigingen in Kruibeke, Brecht, Bornem en Heist-op-den-Berg. Daarmee gaat het aanbod lokaties met HVO van de keten van vier naar acht.

HVO is een hernieuwbare en biologisch afbreekbare diesel die minder schadelijke stoffen bevat. Ze zorgen voor tachtig tot negentig procent minder broeikasgassen. Deze brandstof wordt gemaakt met verschillende reststromen uit de voedingsindustrie en niet van voedingsgewassen zoals soja en palmolie.

HVO is een drop-in product, dat wil zeggen dat het meteen in de tank van je wagen kan zonder dat je hier iets voor moet doen. Je hebt er geen extra materiaal, ombouw van je wagen of bijkomende kosten voor nodig. Het kan zoals gewone diesel in je wagen en werkt ook zoals gewone diesel. Ook is er geen maximum percentage bij de mengeling, je mag tot honderd procent in je wagen tanken en deze zal zoals normaal werken.

U las zojuist Ă©Ă©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Matthieu Van Steenkiste