Laadpunten

Circle K plant laadpunten op service station Hellebecq

EV
Elektrisch laden Shutterstock

Circle K heeft een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor de installatie van enkele oplaadpunten op het service station van Hellebecq.

Circle K, dat alle Belgische tankstations van TotalEnergies heeft overgenomen, wil op de verzorgingsplaats langs de snelweg E429 oplaadpunten voor elektrische voertuigen installeren. Daarvoor heeft een aanvraag ingediend om de vergunde installaties te mogen uitbreiden door het plaatsen en exploiteren van een hoogspanningscabine en oplaadpunten voor EV’s. Ook wil het bedrijf een stalen luifel bouwen, en een klein oppervlak drainerende straatstenen leggen voor de deuren van de hoogspanningscabine. Er komen ook enkele parkeerplaatsen.

“In het kader van de overgang naar elektrische mobiliteit zal het tankstation worden uitgerust met twee snellaadstations (300 kW) voor elektrische voertuigen”, luidt de opdracht. “De oplaadzone komt voor de bestaande tankzone op de parkeerplaats die het dichtst bij de snelweg E429 ligt. De situatie blijft ongewijzigd ten opzichte van de bestaande situatie, rekening houdend met de herinrichting van het terrein. Na voltooiing van het project zal het aantal elektrische auto’s nog steeds beperkt zijn. In de toekomst wordt echter een toename verwacht als onderdeel van de energietransitie, om de afname van het aantal voertuigen op fossiele brandstoffen te compenseren.”

Het openbaar onderzoek loopt tot 2 september.

Auteur: Matthieu Van Steenkiste