Laa

Luiks tankstation gesloten voor renovatie

Shell
Shell laadstation foto: Shell

Het Shell tankstation op de Barbou-kaai in Luik is gesloten tot 20 juni. Het station is gesloten omdat Shell daar 3 nieuwe laadstations installeert, waardoor 6 voertuigen tegelijkertijd hun batterijen kunnen opladen.

Dit tankstation blijft in totaal een maand gesloten voor de installatie van drie elektrische laadpalen, maar de snelwinkel blijft open. De installatie van deĀ  laadstations is onderdeel van een groots project van Shell. Bovendien zullen Shell, Carrefour en Redevco tegen eind 2024 ongeveer 1 000 laadpunten installeren op de parkings van de supermarktketen Shell, Carrefour BelgiĆ« en vastgoedbedrijf Redevco zijn in de zomer van 2023 begonnen met het uitrollen van een netwerk van laadpalen voor hybride en elektrische autoā€™s.

500 laadpalen

In totaal zullen er tussen nu en 2025 bijna 500 laadpalen geĆÆnstalleerd worden die meer dan 1 000 voertuigen tegelijkertijd kunnen opladen. De bedrijven zetten sterk in op het versnellen van de energietransitie en willen de laadinfrastructuur verbeteren en optimaliseren voor hun klanten.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals