Fastned opent zijn eerste snellaadstation in Wallonië

fastnedviels1.jpg

Op 25 mei werd het nieuwste snellaadstation van Fastned geopend in Vielsalm. Het gaat om de allereerste snelladers van Fastned in het Waals Gewest en het 21ste station van het snellaadbedrijf in België. De nieuwe site ligt aan het rondpunt bij afrit 50 van de E25, bij de parking tussen het restaurant ‘La Baraque de Fraiture’ en de RTBF-toren. Dankzij zijn ligging aan één van de belangrijkste verkeersassen in het Waals Gewest wordt Baraque de Fraiture een strategische hub voor Fastned in het zuiden van ons land. Het nieuwe laadstation beschikt over 8 laadplaatsen met een maximale capaciteit van 300 kW. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik opladen met groene stroom van zon en wind. Ook het station in Vielsalm is herkenbaar aan het typische gele dak van Fastned dat bedekt is met zonnepanelen. Baraque de Fraiture is het allereerste snellaadstation van Fastned in Wallonië en past bij de ambitie van het Waals Gewest en van de Europese Unie om tegen 2026 elke 60 kilometer een laadstation te openen langs de snelwegen en andere belangrijke verbindingswegen.
“Na de opening van ons allereerste station in Oostende in oktober 2020, vormt Baraque de Fraiture een nieuwe mijlpaal voor Fastned in België. Niet alleen kunnen we onze Belgische klanten nu ook in Wallonië bedienen, dankzij de strategische ligging wordt Baraque de Fraiture bovendien een cruciale plek om te laden voor automobilisten die op doorreis zijn in Europa”, weet Bart Lubbers, voorzitter raad van bestuur en mede-oprichter van Fastned. 

Een dag eerder opende Fastned ook een snellaadstation op de carpoolparking Sint-Rochus in Halle, aan de verbindingsweg N203 tussen de E19 en de E429. Het gaat om het 20ste station van het Europese snellaadbedrijf in België en het eerste in de zuidrand van Brussel.
De carpoolparking Sint-Rochus, vlak bij de Brusselse ring, beschikt over 8 laadplaatsen met een maximale capaciteit van 300 kW en heeft ook de mogelijkheid om later uit te breiden. Voor de komst van het snellaadstation werd de carpoolparking van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) opnieuw aangelegd. Bij de heraanleg van de carpoolparking werden ook 16 nieuwe bomen geplant. Het nieuwe snellaadstation in Halle kon rekenen op zowel de Belgische Benefic- als de Europese CPT-subsidie voor de plaatsing van snellaad-infrastructuur.

De komende weken worden ook nog Fastned-laadstations in Erpe-Mere en Oostende geopend. 

 

 

Onderwerpen:

Auteur: Service Station