Lancering Automechanika Frankfurt 2024 is een feit

autom.jpg

Sinds midden maart jl. kunnen bedrijven zich inschrijven voor de komende editie van Automechanika Frankfurt, die van 10 t.e.m 14 september 2024 in Frankfurt zal plaatsvinden. Bovendien genieten geĂŻnteresseerde ondernemingen tot 3 juli 2023 van een vroegboekkorting. Voor Automechanika Frankfurt 2024 worden enkele nieuwe hoofdthema’s gelanceerd en wordt het beursaanbod geherstructureerd om actuele ontwikkelingen en trends te benadrukken.
Olaf Mußhoff, directeur van Automechanika Frankfurt, legt uit: “Na de succesvolle herstart vorig jaar verwachten we op de volgende Automechanika Frankfurt nog meer internationale exposanten. Tal van bekende bedrijven, die in 2022 niet konden deelnemen, hebben al aangekondigd er in 2024 weer bij te zijn. Automechanika behoudt daarmee haar positie als dĂ© internationale ontmoetingsplaats voor de sector.”

Om rekening te houden met de huidige ontwikkelingen en de behoeften van exposanten en bezoekers stuurde het Automechanika-team de strategische oriĂ«ntatie van de beurs bij. De focus gaat uit naar thema’s, zoals innovaties, duurzaamheid, digitalisering en AI en supply chain, die zowel op de beursvloer als in het randprogramma nadrukkelijk aanwezig zullen zijn. Verdere speerpunten zijn onderwijs en opleiding en het aanwerven van jong talent. In de hallen 8 en 9 zal de nadruk naast de traditionele werkplaatsactiviteiten meer op digitale oplossingen liggen, zoals kalibratie, airco-onderhoud, accumanagement, veiligheid, ergonomie, e-mobiliteit in de werkplaats, werkplaatsmanagement, afvalverwerking, recycling en nog veel meer. Connectiviteit & autonoom rijden worden voor het eerst als een aparte productgroep belicht.
Olie, smeermiddelen en brandstoffen worden voor het eerst als apart productgebied getoond en verhuizen naar hal 12.0 om zich te voegen bij het aanbod van producten voor carwash, care en detailing. Na de coronapandemie zakken de Aziatische exposanten voor het eerst weer in groten getale naar Frankfurt af. Zij zullen terug te vinden zijn in hal 10 en voor het eerst ook in hal 12.1. De nieuwe hal 5 wordt gewijd aan Parts & Components. Dat aanbod zal ook vertegenwoordigd zijn in de hallen 1, 3.0, 4.1 en 6 en het Forum.
Het Special Interest Programme werd uitgebreid met de thema’s elektrische voertuigen en klassieke auto’s. Dit betekent dat exposanten met producten en oplossingen op het gebied van e-mobiliteit of klassieke auto’s worden aangegeven met een eigen icoon. 

 

Onderwerpen:

Auteur: Service Station