Fastned bouwt zijn eerste Waalse laadstation

fastnedw.jpg

Fastned bouwt een laadstation op Baraque de Fraiture. Het is meteen de eerste site van de Nederlandse onderneming in het Waalse Gewest en het twintigste in BelgiĆ«. Het laadstation, gelegen aan de rotonde bij afrit 50 van de E25, zal in mei 2023 opengaan voor het publiek.
Het is uitgerust met 8 snellaadpunten die elk tot 300 kWh vermogen kunnen leveren. Het dak van het nieuwe station Baraque de Fraiture zal wordt uitgerust met fotovoltaĆÆsche panelen en zal elektrische voertuigen van stroom voorzien met hernieuwbare energie uit zonne- of windenergie. Baraque de Fraiture is het allereerste Fastned-laadstation in het Franstalige deel van BelgiĆ« en past in het plan van het Waalse Gewest om tegen juni 2026 om de 60 kilometer een laadstation te openen langs snelwegen en andere grote wegen. 
Tuur De Coninck, nationaal manager BelgiĆ« bij Fastned: “De opening van het Baraque de Fraiture-station is een belangrijke stap voor Fastned in BelgiĆ«. Onze klanten kunnen straks van Oostende naar Aarlen en terug rijden en terwijl hun auto opladen. De elektrificatie van het wagenpark zal de komende jaren drastisch versnellen en Fastned wil bijdragen aan deze verandering. Onze ambitie is om in BelgiĆ« en Europa soortgelijke projecten te realiseren, met dezelfde vastberadenheid en lokale aanpak, om tegen 2030 1.000 grootschalige stations in ons netwerk te bereiken op de grote Europese wegen.”

Onderwerpen:

Auteur: Service Station