Veel enthousiasme en belangstelling voor Automechanika 2022

automech.jpg

Van 13 tot en met 17 september 2022 komt de internationale automotive aftermarket eindelijk terug bij elkaar in Frankfurt voor de komende editie van Automechanika Frankfurt. Daarna zal de vakbeurs ook in de even jaren blijven. Talrijke toonaangevende bedrijven uit circa 66 landen hebben hun deelname reeds bevestigd. Ook is er veel interesse voor de Automechanika Innovation Awards, want die mochten een recordaantal inzendingen (meer dan 120) ontvangen. Bovendien wordt het fysiek netwerken op de beursvloer belangrijker dan ooit, nu er extra netwerklounges beschikbaar zijn. Andere aandachtsgebieden tijdens de komende editie van Automechanika 2022 worden ongetwijfeld logistiek, duurzaamheid en opleiding en rekrutering.

Of het nu gaat om elektromobiliteit, connectiviteit, autonoom rijden of digitale oplossingen voor werkplaatsen en autodealers, de fabrikanten en leveranciers uit de automotive aftermarket pakken op Automechanika Frankfurt uit met een brede waaier aan nieuwe producten en innovaties. Olaf Mußhoff, directeur van Automechanika Frankfurt, is verheugd over de positieve feedback uit de sector: “Ik kijk ernaar uit om talrijke internationale hoofdrolspelers en vakbezoekers uit de hele wereld hier in Frankfurt terug te zien. Eindelijk is het weer mogelijk om persoonlijk zaken te doen, nieuwe producten te ontdekken en live-presentaties van dichtbij mee te maken. We hebben voor de gelegenheid nieuwe formats gecreĂ«erd en belangrijke trendthema’s op de agenda gezet.”

Geen enkele andere beurs dekt de volledige waardeketen van de automotive aftermarket zoals Automechanika Frankfurt. De internationale ‘fine fleur’ van de industrie komt samen op het beursterrein van Frankfurt. In de categorie ‘Car Wash & Care’ tekenen onder andere Otto Christ, Alfred KĂ€rcher, Colourlock, AVW equipment, Interpump, Lavorwash, Comet, Innovative Chemicals, Koch Chemie, Washalia, MaFra en Soft99 present. Nieuw tijdens deze editie is dat de organisatie een samenwerking afsloot met de International Detailing Association (IDA). De standhouders uit de carwash en car care-sector zullen terug te vinden zijn in hallen 12.0 en F.12.

Het belang van de Automechanika als internationale ontmoetingsplaats blijft voor de sector groot.
“Het lijdt geen twijfel dat de Automechanika de belangrijkste vakbeurs van de sector is. Hier worden strategische discussies op het hoogste niveau gevoerd, iets wat nu eindelijk weer mogelijk is. Dat is belangrijk, want de aftermarket verandert sneller dan ooit. Of het nu gaat om connectiviteit, datatoegang, e-mobiliteit of duurzaamheid, er zijn veel thema’s om over te praten!”, weet Peter Wagner, Managing Director Continental Aftermarket & Services GmbH. 
Er zullen ook nieuwe spelers aanwezig zijn op het evenement van dit jaar. 
“Als toonaangevende online-marktplaats voor auto-onderdelen en -accessoires is eBay blij om dit jaar voor het eerst de E-Commerce Lounge op Automechanika te kunnen presenteren”, vertelt Oliver Klinck, Managing Director, CEO eBay Duitsland.

Meer dan ooit ligt de nadruk op innovaties en trends, en die zijn niet alleen op de stands van de exposanten te vinden. De ‘Innovation4Mobility’ showcase presenteert baanbrekende oplossingen voor connected vehicles en klimaatneutrale mobiliteit. Een ander hoogtepunt wordt de Automechanika Innovation Awards. Dit jaar zijn er meer producten genomineerd dan ooit tevoren. “Dit geeft een sterk signaal af en laat zien hoe innovatief de industrie is, iets wat met de huidige, complexe situatie extra belangrijk is”, aldus Olaf Mußhoff. 
Tevens is er een forum gepland over het beheer van de toeleveringsketen voor de automobielindustrie, een segment waarop de industrie dringend behoefte heeft aan meer dialoog en nieuwe ideeĂ«n. Verder zet de beursorganisatie in op het aantrekken van jonge mensen en talenten voor automotive aftermarket. Daarom plaatste Automechanika opleiding, beroepsontwikkeling en aanwerving bovenaan de agenda. Er zijn speciale evenementen voor scholieren en nieuwkomers gepland, evenals workshops voor het management van schadeherstel en opleidingen voor vakmensen. 
Duurzaamheid is een ander aandachtspunt. Dit is de tweede keer dat Automechanika de ‘Remanufacturing Day’ organiseert. Het evenement, dat wordt gehouden in samenwerking met de internationale Automotive Parts Remanufacturers Association (APRA), vindt plaats op 14 september. Voor meer info over Automechanika Frankfurt 2022 surf naar www.automechanika.messefrankfurt.com

Onderwerpen:

Auteur: Service Station