ABB en Shell lanceren eerste netwerk van ’s werelds snelste EV-laders in Duitsland

shell.jpg

ABB E-mobility en Shell kondigen plannen aan voor de lancering van het eerste landelijke netwerk van Terra 360’s, ’s werelds snelste alles-in-één-lader voor elektrische auto’s in Duitsland. Met meer dan 200 Terra 360-laders die in de komende 12 maanden in heel Duitsland zullen worden geplaatst, willen ABB E-mobility en Shell helpen om een grotere beschikbaarheid van laders en een hogere laadsnelheid te garanderen voor meer dan 1,7 miljoen Duitse bestuurders van elektrische auto’s. 
István Kapitány, Global Executive Vice President voor Shell Mobility: “Bij Shell willen we de leider zijn op het gebied van EV-laden door onze klanten oplaadmogelijkheden te bieden waar en wanneer het hen uitkomt. Voor chauffeurs die veel onderweg zijn, met name op lange trajecten, is de oplaadsnelheid van cruciaal belang en elke minuut wachttijd kan een groot verschil maken voor hun reis. Voor fleeteigenaars is snelheid belangrijk voor het opladen gedurende de dag, wat EV-vloten in beweging houdt. Daarom zijn we blij dat we via ons partnerschap met ABB onze klanten eerst in Duitsland en binnenkort ook op andere markten het snelste oplaadsysteem kunnen aanbieden.”

Het landelijke Shell Recharge-netwerk van Terra 360-laders, aangedreven door 100% hernieuwbare elektriciteit, zal helpen om aan de groeiende Duitse vraag naar EV-laadinfrastructuur te voldoen, zowel van consumenten als van fleeteigenaars. Hierdoor wordt de toekomstige overstap naar e-mobiliteit in het ganse land verder versneld. De Terra 360 is beschikbaar in verschillende configuraties, die meerdere voertuigen tegelijkertijd kunnen opladen. Het modulaire ontwerp zorgt voor een optimale benutting van het laadstation met dynamische stroomverdeling. De nieuwe lader heeft een maximaal vermogen van 360 kW en is in staat om een elektrische auto in 15 minuten of minder volledig op te laden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station