MICRELEC en MADIC België fuseren tot MADIC Benelux

madic.jpg

Sinds het ontstaan, nu ruim 51 jaar geleden, groeide Groep MADIC uit tot een gevestigde waarde met een ruime expertise in de tankstation- en carwashbranche. De activiteiten van de onderneming zijn terug te brengen tot 3 pijlers, namelijk energie, onbemande betalingen en de datalisering van de customer journey. De Franse onderneming realiseert een omzet van 225 miljoen euro, telt ruim 1.300 medewerkers en beschikt in totaal over ruim 33 sites. MADIC group ziet de wereld en het consumentengedrag in een sneltempo veranderen en heeft dan ook zijn toekomststrategie hierop geënt. Daarbij focust Groep MADIC zich op veiligheid, energiezuinigheid en ecologie. Om klaar te zijn voor de toekomst, bouwde de onderneming recent een volledig nieuwe fabriek van ruim 18.000 m² in Bordeaux. 

In 2021 nam Groep MADIC de Belgische onderneming MICRELEC over. Voor het laatstgenoemde bedrijf met hoofdzetel in Sint-Denijs-Westrem betekent de acquisitie een geografische uitbreiding van zijn afzetmarkt, meer financiële mogelijkheden en de toegang tot een veel ruimer productassortiment. De overname zorgde ervoor dat Groep MADIC sindsdien over twee Belgische dochtermaatschappijen beschikt. MADIC België is gespecialiseerd in de volledige opbouw en onderhoud van tankinstallaties zowel voor de commerciële als voor de industriële sector. MICRELEC legt zich dan weer toe op R&D, forecourtcontrole en betalingsintegraties. Hierdoor kunnen klanten uit de Benelux bij Groep MADIC terecht voor modulaire en flexibele totaaloplossingen. 
 
Om nog beter te kunnen beantwoorden aan de noden van de klant, heeft Groep MADIC besloten om de 2 entiteiten te fuseren. Door hun knowhow en ervaring samen te brengen, wordt er een nieuw verhaal geschreven dat tot tal van nieuwe, innovatieve producten en diensten moet leiden. Beide filialen bundelen dus hun krachten en gaan verder onder de naam MADIC Benelux. De fusie moet tegen eind 2022 geofficialiseerd en gefinaliseerd zijn.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station