Scandinavian Biogas breidt samenwerking met Rolande uit

rolande.jpg

Scandinavian Biogas heeft de overeenkomst met Rolande verlengd voor leveringen van vloeibaar biogas op basis van afval (Bio-LNG). Rolande levert vloeibaar aardgas (LNG) en Bio-LNG aan haar klanten via een netwerk dat bestaat uit 20 eigen stations in Nederland, BelgiĆ« en Duitsland en dat de komende jaren zal worden uitgebreid. Voor Scandinavian Biogas vervangt het volume van deze overeenkomst een andere, eerder aangekondigde overeenkomst. Er is een groeiende vraag, vooral van transportbedrijven die hernieuwbare brandstoffen willen gebruiken. In Europa bestaat het meeste voertuiggas uit aardgas op fossiele basis, maar klanten van transportbedrijven vragen in toenemende mate om meer hernieuwbaar biogas in de brandstofmix. 
In 2022 beginnen de leveringen vanuit Scandinavian Biogas in Zweden en Noorwegen voor hoofdzakelijk levering aan de Nederlandse en Duitse markt. De leveringen zijn voor meerdere jaren en in totaal 90 GWh Bio-LNG per jaar. Ter vergelijking: 90 GWh Bio-LNG komt overeen met het jaarverbruik van meer dan 200 vrachtwagens die 100.000 kilometer rijden of 15.000 autoā€™s die 10.000 kilometer per jaar rijden. 
Scandinavian Biogas heeft de afgelopen jaren grote investeringen gedaan in vloeibaar biogas. Vloeibaar biogas betekent dat biogas vloeibaar wordt gemaakt door het te bevriezen tot min 162oC . Als vloeistof neemt het gas slechts een zesde van de ruimte in beslag als in gecomprimeerde vorm of 600 keer minder ruimte dan in gasfase. Dit betekent een aanzienlijk efficiƫntere opslag en transport en een ideale biobrandstof voor vrachtwagens, veerboten en industriƫle toepassingen. De investeringen in vloeibaar biogas hebben verschillende bedrijven in Europa aangetrokken.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station