Dover Fueling Solutions meldt overname LIQAL

liqal.jpg

Dover laat weten dat het de overname LIQAL B.V. heeft afgerond. Deze Nederlandse firma, opgericht in 2014 is gespecialiseerd in de distributie van apparatuur en oplossingen voor het tanken van LNG en waterstof. Het bedrijf wordt ondergebracht in jet segment Fueling Solutions van Dover. Details over deze transactie werden niet bekend gemaakt. LIQAL biedt zijn klanten veilige, efficiĆ«nte en innovatieve oplossingen voor alternatieve brandstoffen, die momenteel voornamelijk in Europa een sterke opmars kennen. De onderneming bouwde op korte tijd een forse reputatie op in zijn streven naar een versnelde decarbonisatie van brandstoffen die bij het transport worden gebruikt. De intelligente, geĆÆntegreerde oplossingen van LIQAL voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen en blinken verder uit qua operationele flexibiliteit en een lage total cost of ownership.

“De switch naar alternatieve brandstoffen zal naar verwachting toenemen. Bij nieuwe tankinfrastructuurprojecten is in toenemende mate een digitalisering van de locatie en de integratie van verschillende technologieĆ«n noodzakelijke. De digitale capaciteiten van onze firma sluiten nauw aan bij de eisen van de klant en stelden ons in staat om uit te groeien tot een leider in dit segment”, aldus Jorg Raven, oprichter en managing director van LIQAL. “De LNG- en waterstoftankindustrieĆ«n zullen de komende jaren blijven groeien en we zijn verheugd onze krachten te bundelen met DFS om onze unieke cloudgebaseerde monitoring- en controlesysteemoplossingen die specifiek zijn afgestemd op deze alternatieve brandstoftoepassingen op de markt te brengen”

“Met DFS zijn we een wereldwijde leider in oplossingen voor de fuelretailmarkt en een erkend pionier qua technologie. LIQAL voert een ruim portfolio van LNG- en waterstofproducten en -oplossingen mee die Dover Fueling Solutions (DFS) toelaten om onze klanten te ondersteunen die actief investeren in brandstoffen met een lagere koolstofuitstoot”, benadrukt DFS President David Crouse. “Met de overname van LIQAL en onze strategische partnerschappen met aanbieders van EV-laadsystemen is DFS goed gepositioneerd om onze klanten te helpen bij het invoeren van deze gangbare alternatieve brandstofopties. Dit alles versterkt onze positie als voorkeurspartner die eenvoudige, veilige en efficiĆ«nte oplossingen biedt aan zowel consumenten als de convenienceretail en de fleesector.”

 

Auteur: Service Station