Neste lanceert Neste MY Renewable Diesel in België

neste_my_renewable_diesel_belgium_1.png

Neste, ’s werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en de 4de duurzaamste onderneming ter wereld*, lanceert Neste MY Renewable Diesel™ op de Belgische markt. Deze brandstof, gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen, wordt op de Belgische markt gebracht in samenwerking met distributiepartner EG Group. Met Neste MY Renewable Diesel kunnen klanten hun uitstoot van broeikasgassen tot 90%** verminderen over de levenscyclus van de brandstof, in vergelijking met fossiele diesel. De lancering volgt de succesvolle introductie van Neste MY Renewable Diesel op de Nederlandse markt in oktober 2019. In Nederland is de brandstof op dit moment beschikbaar op meer dan 100 tankstations en wereldwijd op meer dan 500 locaties.

“Deze expansie is een nieuwe, belangrijke stap in de uitvoering van onze wereldwijde groeistrategie. Het verheugt ons om ons aanbod van hernieuwbare producten uit te kunnen breiden naar de Belgische markt. Neste is ervan overtuigd dat alle oplossingen nodig zijn om de uitstoot van de transportsector te verlagen en de uitstoot van de transportsector te ondersteunen als bijdrage aan het Europese doel om rond 2050 een CO2-neutraliteit te bereiken”, , zegt Peter Vanacker, President en CEO van Neste.

“Met het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten hun uitstoot van broeikasgassen onmiddellijk verlagen. Neste MY Renewable Diesel is een duurzaam alternatief voor fossiele diesel, en voor het gebruik is geen aanpassing nodig van bestaande motoren, voertuigen of de infrastructuur voor brandstofdistributie. Onze ambitie is om onze klanten te helpen om hun jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met minimaal 20 miljoen ton te verminderen”, voegt Carl Nyberg toe, Executive Vice President van Neste’s Renewable Road Transportation divisie. 

“We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Neste uitbreiden. Sinds de gezamenlijke lancering van Neste MY Renewable Diesel in Nederland, bieden we Neste MY Renewable Diesel aan via directe levering aan B2B klanten en aan consumenten via onze tankstations. Na het succes in Nederland kijken we ernaar uit om gezamenlijk de Belgische markt te betreden en ook daar klanten te helpen hun uitstoot van broeikasgassen direct te verminderen,” zegt Jurgen Artz, EG Fuel Director – Europe van EG Group.

Auteur: Service Station