Group Bruno opent de eerste Bruno Green-snellaadpaal in Maasmechelen

Vlnr: Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken), Giuliano Bruno (mede-eigenaar Group Bruno), Isabelle Daniëls (Account Manager Luminus) en Sandro Rossetti (Sales manager Group Bruno) bruno_green_laadpaal.jpg

Group Bruno blijft resoluut investeren in een groene toekomst. Naast laadpalen voor e-bikes startte de onderneming op 24 april jongstleden  met het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische wagens. Het laadvermogen van deze nieuwe snellaadpalen bedraagt 50 kW. Group Bruno werkte hiervoor samen met Luminus. Het gaat om een eerste eigen investering van €78.400. 
“Benzinestations zijn een logische plaats voor snellaadpalen” zegt Sandro Rossetti, sales manager van Group Bruno. “Terwijl de wagen in alle veiligheid wordt opgeladen, kan de bestuurder ondertussen een pauze nemen, een drankje nuttigen en iets lekker eten, of naar het toilet gaan. Omdat alle Bruno Foodcorners zijn uitgerust met gratis wifi kan men er eveneens verder ongestoord werken. Limburg telt de laagste hoeveelheid elektrische laadpalen. Voor de omwonenden zijn deze een extra troef, maar ook voor de voorbijgangers. De eerste snellaadpalen komen in Maasmechelen, Genk-Noord en Tessenderlo, allemaal  Bruno Service Stations die aan autostrades liggen.”

Group Bruno blijft investeren in een groene toekomst met Bruno Green. Alle nieuwe Bruno Service Stations hebben zonnepanelen, momenteel al bijna 16.000, goed voor een jaarlijkse productie van 3.400.000 KWh of een equivalent voor 754 gezinnen.
“Hiermee zijn we al voor 90% energie neutraal. Tegen 2025 willen we naar 100% gaan,” aldus Sandro Rossetti. 

GrĂ©goire Dallemagne, CEO van Luminus: “We zijn verheugd over onze samenwerking met Group Bruno. Luminus plaatste niet alleen de snellaadstations met elk 2 snelladers voor elektrische wagens, maar levert ook 100% groene stroom aan Group Bruno. Voorbijgangers en buurtbewoners kunnen hun elektrische wagen zo voortaan snel Ă©n duurzaam opladen. Dit past volledig in onze strategie om te bouwen aan een CO2 -neutrale toekomst.” 

“We hebben in Maasmechelen nog niet zoveel laadpalen voor elektrische wagens” zegt Raf Terwingen, burgemeester van Maasmechelen. â€œWe zijn dan ook zeer verheugd dat Group Bruno aan hun foodcorner in Maasmechelen twee snellaadpalen installeert. Dat is zeker ook voor de omwonenden een extra troef. Elke initiatief hierrond krijgt onze steun”.

“Het is super dat Group Bruno, een visionaire onderneming, mee het Vlaams beleid ondersteunt. Zo bundelen we de krachten om de e-mobiliteit ook in Limburg een boost te geven”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van mobiliteit & openbare werken. “Tegen 2025 zal ik 30.000 extra laadequivalenten (CPE) voor publieke laadinfrastructuur uitrollen in Vlaanderen. Hiervoor voorzie ik 30 miljoen euro via de relancemiddelen, dit binnen de werf ‘duurzame mobiliteit’. In mei zal ik een projectoproep lanceren om publieke laadpunten op private terreinen verder te stimuleren. Verder zal ik ook de potentiĂ«le locaties in kaart brengen en dit alles met het oog op een versnelde uitrol.”

Auteur: Service Station