BP, Daimler en BMW sluiten partnership in verband met elektrificatie wagens

dcs.jpg

BP heeft zich aangesloten bij BMW Group en Daimler Mobility AG in hun streven naar de uitbreiding en aanzienlijke verbetering van de elektrificatie van voertuigen, waardoor het opladen van elektrische voertuigen gemakkelijker, eenvoudiger en naadloos wordt voor bestuurders. Dankzij deze overeenkomst wordt BP de derde volwaardige partner – naast BMW Group en Daimler Mobility AG – in Digital Charging Solutions GmbH (DCS), Ć©Ć©n van Europa’s toonaangevende ontwikkelaars van digitale oplaadoplossingen voor autofabrikanten en fleetbeheerders. De participatie van BP in DCS moet wel nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Details van deze deal werden niet bekend gemaakt.

De diensten van DCS zijn belangrijk voor de elektrificatiestrategieĆ«n van de autoindustrie. Het bedrijf werkt samen met OEM’s om zijn laadoplossingen te integreren in de besturingssystemen van voertuigen. De BMW Group en Daimler Mobility AG exploiteren mobiliteitsdiensten onder de paraplu van de YOUR NOW Joint Ventures. DCS GmbH staat achter het merk CHARGE NOW en exploiteert oplaaddiensten zoals ‘Mercedes me Charge’, ‘BMW Charging’ en ‘MINI Charging’. DCS biedt nu al toegang tot 228.000 oplaadpunten in 32 landen, waardoor OEM’s, wagenparkklanten en EV-bestuurders uitgebreide toegang hebben tot een oplaadinfrastructuur in heel Europa. Deze samenwerking biedt extra toegang tot een groeiend netwerk van oplaadpunten. Als onderdeel van de overeenkomst wordt het Europese oplaadnetwerk van BP immers geĆÆntegreerd in het netwerk van DCS en zullen flleetklanten in een eerste fase kunnen tanken en opladen. Elektrificatie staat centraal in de mobiliteitsstrategie van BP. Bovendien wil het bedrijf zijn netwerk van openbare EV-laadpunten tegen 2030 uitbreiden tot meer dan 70.000 wereldwijd. Momenteel heeft het bedrijf ongeveer 8.700 oplaadpunten in Europa.

“Ons doel is om opladen net zo gemakkelijk te maken als tanken aan de pomp, namelijk snel, betrouwbaar en met een geweldige klantervaring. Door onze krachten te bundelen met BMW Group en Daimler Mobility AG in DCS, in combinatie met de uitbreiding van ons ultrasnelle oplaadnetwerk, kunnen automobilisten eenvoudiger dan ooit opladen. Het geeft ons ook toegang tot een veel bredere klantenbasis en zal uiteindelijk de bezettingsgraad van ons netwerk verhogen”; stelt Richard Bartlett, senior vice president future mobility & solutions bij BP.

“Samen met de BMW Group stimuleren we consequent de overgang naar elektrische mobiliteit. Met BP halen we een strategische partner aan boord die ons zal helpen om het klantenaanbod van DCS verder te versterken. BP’s grote netwerk van retaillocaties laat toe om de laadinfrastructuur uit te breiden. We zien ook een groot potentieel in het combineren van tank- en laadoplossingen voor de groeiende klantengroep van plug-inhybrides”, zegt Stephan Unger, Chief Financial Officer van Daimler Mobility AG.

“Een toereikende laadinfrastructuur is de sleutel tot een bredere acceptatie van elektrificatie. Met BP hebben de BMW Group en Daimler Mobility AG een partner aan boord die een sterke merk- en klantgerichtheid biedt, in combinatie met een uitgebreid Europees ultrasnel oplaadnetwerk, evenals retaillocaties. Wij zijn een groot voorstander van een open en volledig dekkend oplaadnetwerk, omdat dit een duidelijk voordeel voor onze klanten vormt”, voegt Rainer Feurer, Senior Vice President of Investments bij de BMW Group, toe. 

“Onze samenwerking met BP opent volledig nieuwe mogelijkheden om onze productportefeuille uit te breiden en het opladen voor ons cliĆ«nteel nog comfortabeler te maken. We weten dat gecombineerde laad- en tankaanbiedingen van cruciaal belang zijn voor onze fleetklanten. We kijken ernaar uit om de locaties van BP aan ons netwerk toe te voegen en samen innovatieve, geĆÆntegreerde diensten te creĆ«ren”; besluit Jƶrg Reimann, CEO van Digital Charging Solutions GmbH.

 

Auteur: Service Station