De LNG Shell-kaart biedt u het breedste Europese netwerk

18_05_18_edelman_shell_011.jpg

Door de toenemende vraag naar schonere energie en de steeds groter wordende druk om CO2-transportemissies te verlagen, is milieuvriendelijk en efficiënter vervoer de uitdaging die transportbedrijven bezighoudt. De zoektocht naar een optimale mix van brandstofalternatieven staat hierbij centraal. Shell ziet LNG (Liquefied Natural Gas) als een belangrijk alternatief voor de toekomst. 

HJF Transports BVBA is een sterk groeiend familiebedrijf in België dat eigenaar is van een dertigtal vrachtwagens en de laatste jaren wordt geconfronteerd met dezelfde uitdaging, het beheer van de exploitatiekosten van het vrachtwagenpark en de verlaging van de CO2-voetafdruk.
“Diesel wordt steeds duurder en de toekomst ervan is nu onzeker. De uitdaging op het gebied van mobiliteit, zoals de toename in het volume goederen dat vervoerd moet worden, is een aspect waar ook rekening mee gehouden moet worden in deze overgangsfase naar een groenere omgeving. Vanuit dit opzicht is ons actiepotentieel als wegvervoerder zeer groot. Concreet plannen wij om over te gaan op nieuwe brandstoffen en op hernieuwbare energieën om onze activiteiten te transformeren en een rol te spelen op weg naar een duurzame toekomst. Wij denken dus dat het tijd wordt om onze verantwoordelijkheden ten aanzien van het milieu op te nemen en de nodige veranderingen uit te voeren.” zegt Antoine Fossoul, Directeur van HJF Transports.

De keuze voor vrachtwagens op vloeibaar aardgas (LNG): een strategie die vruchten afwerpt
Om deze uitdagingen aan te gaan heeft HJF Transports besloten om haar investeringsstrategie bij te sturen en te kiezen voor vrachtwagens op vloeibaar aardgas (LNG). “In 2018 hebben wij ons gericht tot Shell België, aangezien het één van de grootste en meest bekende leverancier van aardgas in België is. Met de keuze voor LNG voor onze vrachtwagens zijn we een partnerschap aangegaan…”

Groener denken voor de toekomst
In de nabije toekomst streeft HJF Transports ernaar om nog meer te investeren in het LNG-netwerk, vooral omdat de efficiëntie en duurzaamheid ervan bewezen zijn. Deze investering zal eenvoudiger worden dankzij de ontwikkeling van het Paneuropese LNG-netwerk van Shell, dat reeds 19 stations heeft over heel Europa, met 7 stations in Nederland, 6 in België (gelegen in Herstal, Maasmechelen, Rekkem, in Antwerpen haven, Meer en Gent), 5 in Duitsland, 1 in Turkije en de opening van de eerste stations in Frankrijk (Mionnay), Spanje en Polen dit jaar. Bovendien wordt, dankzij de partners van Shell, de LNG Shell-kaart aanvaard in niet minder dan 45 LNG-sites in Europa, waaronder 2 sites in België van de partner ROMAC FUEL, gelegen in Veurne en Houdeng-Goegnies.
“Omwille van de vraag van onze klanten, die centraal staan in de ontwikkeling van ons bedrijf en onze activiteiten, plannen wij meer ecologische oplossingen aan te bieden. Aangezien Shell ook investeert in Bio LNG, een biobrandstof afkomstig van de verwerking van organische afvalstromen, denken wij ook dat het van essentieel belang is om ons partnerschap met Shell verder te zetten om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, zowel vandaag als in de toekomst.” besluit Antoine Fossoul.

Voor meer informatie kunt u Shell’s website bezoeken www.shell.be/Nl/LNG.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Service Station