DENS en Hamer gaan samenwerken bij de uitrol van het DENS Hydrozine-aggregaat
DENS, de ontwikkelaar van het hydrozine-aggregaat, en Hamer, gespecialiseerd op het gebied van brandstofinstallaties in de Benelux, gaan samenwerken op het gebied van de productie, het onderhoud en de service van het DENS Hydrozine-aggregaat. Samen gaan ze de uitrol van de emissieloze hydrozine-aggregaten versnellen om zo de energietransitie een boost te geven. Hamer investeerde recent in DENS om de eerste machines te laten draaien. De innovatieve technische kennis van DENS in combinatie met de jarenlange ervaring van Hamer in techniek, service en onderhoud zorgt voor de perfecte combinatie, waardoor het Hydrozine-aggregaat van DENS op een hoogwaardige en onderhoudsvriendelijke manier kan worden ingezet. Hamer kan met haar uitgebreide serviceapparaat internationaal service en onderhoud verlenen aan de aggregaten van DENS. Naast service zal de engineeringafdeling van Hamer ook meedenken over het ontwerpproces, zodat het design van de toestellen zo onderhoudsvriendelijk mogelijk is.
Familiebedrijf Hamer is sinds 2016 al betrokken bij de ontwikkeling van de techniek als sponsor van het studententeam, team FAST, waaruit DENS afstamt. De oprichters van DENS, Max Aerts en Tijn Swinkels, haalden de techniek in 2015 uit het lab ontwikkelden die door tot een marktklaar product. âHet product kunnen we nu lanceren en tevens willen we gaan versnellen. Samen met een partner als Hamer, die over veel technische kennis en een groot netwerk beschikt, kunnen we dat ook.â, vertelt Max Aerts, CEO van DENS. Op dit moment is diesel nog de leidende brandstof op de aggregatenmarkt, maar de komende jaren wordt een shift schonere oplossingen verwacht. Door de klimaatdoelstellingen is er een stijgende behoefte aan emissieloze alternatieven. Het Hydrozine-aggregaat van DENS is in staat emissieloos energie te leveren door het gebruik van de vloeibare waterstofdrager hydrozine, die voor het grootste deel uit mierenzuur bestaat. In hydrozine zit waterstof op een veilige en niet-brandbare manier ‘gevangen’. In het aggregaat wordt uit de hydrozine Ă la minute weer waterstof opgewekt en direct in een brandstofcel omgezet naar schone elektrische energie. âDoor deze slimme en veilige manier van waterstofopslag en transport halen we de drempels van waterstof onder druk weg en bieden we een gebruiksvriendelijkheid die gelijk is aan die van een conventionele aggregaatâ zegt Tijn Swinkels, CTO van DENS.
Door de samenwerking tussen DENS en Hamer zal de beschikbaarheid van betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen een flinke stap dichterbij komen. Hamer ziet in deze toepassing Ă©Ă©n van de oplossingen om de milieudoelstellingen, die nodig zijn voor een schonere wereld, te behalen.