DATS 24 rondt de kaap van 100 laadpalen

laadpaal_dats_24.png

De plaatsing van de 1ste laadpaal aan een OKay-buurtsupermarkt brengt het aantal laadpalen van DATS 24 op 100. Deze primeur was weggelegd voor Okay Hoeselt. Voor bestuurders van elektrische voertuigen is het superhandig wanneer ze kunnen bijladen tijdens het winkelen. Vandaar dat DATS 24 inzet op het aanbieden van laadmogelijkheden op de parkings van Colruyt, Bio-Planet en nu dus ook OKay. De stroom waarmee de wagens geladen worden is 100% groene, Belgische stroom die geproduceerd wordt door Eoly.
Edith Gielen, storemanager van OKay Hoeselt, is alvast super tevreden dat de klanten nu ook hun wagen kunnen bijladen: “In eerste instantie testen we het gebruik van deze laadpalen hier in Hoeselt. Zo gaan we na of onze klanten hier gebruik van maken en wat hun ervaring is. Wanneer deze elektrische laadpaal zowel voor de winkel als voor de OKay-klant een meerwaarde blijkt, zullen mijn collega storemanagers deze dienstverlening op termijn ook kunnen aanbieden bij hun klanten.”
Via het laadpalennetwerk van DATS 24 werd er reeds 70 megawatt bijgeladen, verspreid over ongeveer 9.000 laadbeurten. Dit leverde een totale CO2-reductie van 18 ton op.

Auteur: Service Station