Vernieuwd Q8-station in Knokke combineert fraai design en duurzame energie

Q8 Knokke
Q8 Knokke q8-knokke1.jpg

Op dinsdag 17 april 2018 openden Fadel Al Faraj, Managing Director Q8 Northwest Europe, burgemeester graaf Leopold Lippens en Sarah Pillen, Performance & Operations Manager Q8 Northwest Europe, officieel het vernieuwde Q8-tankstation met Shop & Go, Panos en Nespresso langs de Natiƫnlaan, de belangrijkste invalsweg van Knokke. De site kende de laatste jaren een grondige make-over, en het verouderde benzinestation kon niet achterblijven. In samenspraak met de stad Knokke werd het tankstation gerenoveerd conform design en architectuur van de omgeving, met als inspiratiebron vuurtorens en de typische strandcabines.

Kenmerkend voor het nieuwe tankstation is het schuine dak, dat een beschutting vormt voor de benzinepompen en de toegang tot het shopgebouw. Deze elegante eenheid creƫert instant rust en straalt zelfs een relaxte vakantiesfeer uit. De gedeeltelijke beglazing van het luifeldak laat een zee van licht toe in de shopruimte, wat de ruimtelijkheid nog versterkt.

Q8 biedt in Knokke een brede service aan haar klanten. Naast een volledig vernieuwd tankstation, kunnen de klanten 7 dagen op 7, van 6 uur ā€™s morgens tot 10 uur ā€™s avonds terecht in de volledig nieuwe Shop&Go, Panos en Nespresso te Duinenwater aan het tankstation.
Uiteraard greep Q8 de kans om een toekomstgericht tankstation uit te bouwen, dat maximaal inzet op groene energie. Zo werden er allereerst 48 zonnepanelen geĆÆnstalleerd, goed voor een geschatte jaaropbrengst van ruim 12.500 Kwh en een CO2-reductie van circa 2.500 kg per jaar.

Dankzij deze zonnepanelen is het tankstation voor een groot deel zelfvoorzienend qua stroomgebruik. De opgewekte energie van Ć©Ć©n zonnepaneel is namelijk goed voor 14.488 tankbeurten of 618.750 betalingen.

Daarnaast werd er gekozen voor duurzame ledverlichting, zowel in de shop als op het voorterrein, en werd de draagconstructie samengesteld op basis van houten leggers, in plaats van stalen balken. Wat verwarming en koeling betreft, garandeert de warmtepomp met warmterecuperatie een optimaal energierendement. De unit recupereert zelfs tot 100% van de warmte uit de koeldisplaykasten van het tankstation.  

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station