Tankterminal N.V. bouwt gloednieuw LNG tankstation in Lokeren

Tankterminal
Tankterminal tankterminal1.jpg

Tankterminal N.V. bezit en exploiteert op verschillende locaties tankcleaningfaciliteiten en tankstations. Voor haar tankstation in Lokeren wil het bedrijf nu investeren in een installatie voor levering van LNG voor vrachtwagens. Voor zwaar transport en lange afstandsvervoer wordt LNG immers meer en meer beschouwd als de ideale vervanger van diesel. De keuze viel op het tankstation van Lokeren omwille van de strategische ligging langs de E17.

Voor de realisatie van het LNG-tankstation opteert Tankterminal NV voor het Nederlandse LIQUAL. Het tankstation zal uitgerust worden met een LNG-opslagcapaciteit van 73 m³, ‘on the fly’ saturatie van LNG en 2 LIQAL MID LNG-dispensers met gepatenteerd verwarmd en zuiverend nozzle docking station. In totaal kunnen op termijn 4 LNG-dispensers geïnstalleerd worden en zal er in de toekomst ook CNG kunnen getankt worden.

De ‘Micro Liquefactie’ technologie van LIQUAL die in het ontwerp voorzien is, zorgt voor onbeperkte houdbaarheid van het LNG in de opslagtank, zonder gebruik van vloeibaar stikstof (N2).  Hierdoor kan Tankterminal de eindgebruikers zowel koude als verzadigde LNG leveren en kunnen alle bestaande truckmerken effectief van LNG voorzien worden. Na de vermoedelijke oplevering van het station eind 2017 blijft LIQUAL verantwoordelijk voor het technisch beheer en onderhoud van het station.

(Foto: doc. Tankterminal nv)

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station