Tokheim Solutions Belgium bouwt nieuw kantoor in Turnhout

Tokheim Solutions Belgium
Tokheim Solutions Belgium tokheim_turnhout.jpg

Op vrijdag 12 mei 2017 werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuw kantoor met productie- en opslagruimte op de industriezone Veedijk in Turnhout. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Turnhoutse burgemeester Eric Vos en de heer Mario Boere, Managing Director van Tokheim Solutions North Europe.
“In 2016 werden de productie-eenheden van Tokheim verkocht aan de Amerikaanse onderneming Dover. Ook bij de Belgische tak van Tokheim werden de activiteiten opgesplitst. De service-activiteiten zijn sindsdien ondergebracht bij Tokheim Solutions Belgium. Momenteel zijn we nog gevestigd op de terreinen langs de Everdongenlaan in Turnhout, maar we wilden op onze eigen benen staan. Vandaar dat een nieuw pand zich opdrong. Bovendien is Tokheim Solutions Belgium de afgelopen tijd enorm gegroeid, onder meer door de uitbreiding van onze activiteiten. Een grotere site was dus een noodzaak. Die vonden we op het regionale bedrijventerrein Veedijk in Turnhout. Dat we lokaal verankerd blijven, vonden we alvast een meerwaarde. Op een terrein van 8.700 m² bouwen we nieuwe kantoren (720 m²), een magazijn en een productieruimte. Die laatste twee beslaan samen een oppervlakte van 2.160 m²”, schetst Bart Wouters, Sales Manager bij Tokheim Solutions Belgium.

Tokheim Solutions is in de Benelux marktleider op het gebied van de ontwikkeling, de productie, de automatisatie en de serviceverlening van benzinestations. We bieden onze klanten een compleet pakket aan, gaande van Tokheim benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren en tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige AdBlue oplossingen.  Daarnaast is Tokheim Solutions ook gespecialiseerd in projectbeheer, de installatie en het onderhoud van benzinestations. Sinds begin mei 2017 is Tokheim Solutions tevens de nieuwe strategische partner van het Duitse Kärcher, de specialist in reinigingstechnieken.
Met de nieuwbouw is een investering van 7 miljoen gemoeid. Het is de bedoeling om de nieuwe gebouwen eind 2017 in gebruik te nemen. Van hieruit zullen dagelijks meer dan 165 mensen instaan voor de verkoop, installatie en service van de Tokheim- en Kärcher-producten.

“De 130 personeelsleden die momenteel actief zijn op de huidige site, verhuizen naar het nieuwe pand. Bovendien wordt het logistieke centrum in het Nederlandse Bladel (net over de grens met België) ondergebracht op de nieuwe site. De 35 werknemers zullen eveneens in Turnhout aan de slag gaan”, verduidelijkt Bart Wouters.

Onderwerpen:

Auteur: Service Station