E10 jaagt Nederlandse klanten weg uit Belgische tankstations

E10
E10 euro95-e10.jpg

Sinds de komst van de nieuwe brandstof E10, die in de Belgische tankstations de vervanger geworden is van de Super95, is het aantal Nederlanders dat in België komt tanken drastisch gedaald. In Nederland is het immers nog steeds mogelijk om Euro95 te tanken (de tegenhanger van de Belgische Super95) en er heerst een zeker wantrouwen bij de Nederlanders over de E10. In E10 zit er immers meer ethanol en sommige, vaak oudere, wagentypes zijn daar niet geschikt voor en kunnen er zelfs door beschadigd geraken.

Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om in eigen land hun vertrouwde Euro95 te blijven tanken. Bij een aantal Belgische tankstations moeten ze met lede ogen aanzien hoe het aantal tankende Nederlanders met zo’n 20% gedaald is, aldus verschillende Belgische kranten.  De afgelopen jaren werd tanken in België en Duitsland steeds populairder. Voortdurende belastingverhogingen jaagden de brandstofprijzen in Nederland de hoogte in, zodat heel wat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs hun tank over de grens gingen vullen.

Nu zit het er zelfs in dat we in de toekomst naar de omgekeerde situatie gaan: Belgische diesel wordt door de stijgende accijnzen almaar duurder, zodat Belgische chauffeurs misschien op termijn vaker diesel zullen tanken over de grens.

Onderwerpen:

Auteur: Service Station