Nieuwe secretaris-generaal bij Belgische Petroleum Federatie

Jean-Pierre Van Dijk (BPF)
Jean-Pierre Van Dijk (BPF) jp-vandijck.jpg

Jean-Pierre Van Dijk wordt tot secretaris-generaal van de Belgische Petroleum Federatie (BPF) benoemd op 1 april 2017.  Jean-Pierre Van Dijk heeft meer dan dertig jaar van zijn carriĆØre in de petroleumsector doorgebracht, bij Petrofina en later bij Total. De petroleumfederatie zal haar doelstellingen richten rond de vertegenwoordiging van de sector op sociaal en economisch vlak, de industriĆ«le activiteit, de evolutie van de petroleumproducten en de distributie hiervan, alsmede de nieuwe uitdagingen die gesteld worden door het energie-klimaat pakket.  Jean-Pierre Van Dijk zal hiervoor de dialoog met stakeholders op elk gebied blijven onderhouden en wegen voorstellen die rekening houden met de sector en haar leden.  Jean-Louis Nizet, uittredend secretaris-generaal van de Belgische Petroleum Federatie, gaat vanaf 1 mei 2017 met pensioen.

Jean-Pierre Van Dijk heeft de wil om de door Jean-Louis Nizet uitgestippelde weg verder te volgen.  Als onderdeel van de COP21 verbintenissen om de uitstoot van broeikasgassen verminderen, zal ook moeten voldaan worden aan de groeiende vraag naar energie en aan het zoeken naar oplossingen door middel van een gelijke behandeling van de gebruikte technologieĆ«n en de verschillende beschikbare energieĆ«n. De petroleumproducten blijven een belangrijke rol spelen inzake de bevoorradingszekerheid van energie.  Op industrieel niveau, produceren de raffinaderijen van Antwerpen, gelegen  in het hart van de petrochemie van Europa, ook een steeds groter aandeel van schonere brandstoffen.  De BPF zal erover blijven waken dat de raffinaderijen kunnen blijven opereren onder internationale competitiviteitsvoorwaarden. en dat de hun opgelegde maatregelen kostefficiĆ«nt zijn.
De Raad van bestuur bedankt Jean-Louis Nizet voor zijn inzet en toewijding tijdens zijn elf jaar bij de BPF, waarvan bijna acht jaar aan het roer. Onder leiding van Jean-Louis, heeft de BPF een nauwe en constructieve dialoog ontwikkeld met de verschillende componenten van de samenleving: de politieke en syndicale wereld, de media en het breder publiek, allen belanghebbenden in het debat over de toekomst van de energie van het land. Hij heeft ervoor gezorgd dat de problemen waarmee de petroleumsector vandaag wordt geconfronteerd, begrepen worden en heeft het concurrentievermogen van de raffinage en petrochemie sector verdedigd. 

Auteur: Service Station