Recordaantal exposanten op Automechanika 2016

Automechanika Frankfurt
Automechanika Frankfurt automechanika1.jpg

Tijdens de afgelopen editie luidde het centrale thema van Automechanika, de grootste beurs ter wereld voor de onafhankelijke automotive aftermarket, ‘Tomorrow’s Service & Mobility’. Een recordaantal van 4.820 exposanten uit 76 landen, waaronder de belangrijkste spelers uit industrie, reparatie en retail, toonden op indrukwekkende wijze aan hoe de sector aan het veranderen is door het feit dat geconnecteerde voertuigen meer en meer op de voorgrond komen.
Detlef Braun, lid van de Raad van Bestuur van Messe Frankfurt stelt vast dat “Automechanika met deze overtuigende cijfers zijn positie als grootste platform van de automobiel aftermarket wereldwijd kan versterken. Naast de talrijke ‘slimme’ en reeds geconnecteerde voertuigen,  bleef de strijd om het verkrijgen van gegevens een van de hot topics op het salon”.

Heel wat exposanten vinden dat vooral de kwaliteit van de gesprekken met de circa 136.000 bezoekers (in 2014 : 137.982) er enorm op vooruitgegaan is. De tevredenheidsgraad bij de bezoekers aan de beurs schommelde rond de 95 procent. Meer dan 80 procent van de exposanten kon er in contact komen met belangrijke bezoekersdoelgroepen. Over het algemeen werd de beursdeelname als zeer positief beoordeeld. Zowel bezoekers als exposanten, met in belangrijke mate de Duitsers, vinden dat de conjunctuur binnen de sector momenteel uitstekend is.
De 25ste editie van Automechanika Frankfurt zal plaatsgrijpen van 11 tot 15 september 2018.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station