Staking in Frankrijk zorgt voor lange rijen aan West-Vlaamse tankstations

Staking in Frankrijk zorgt voor lange rijen aan West-Vlaamse tankstations
Staking in Frankrijk zorgt voor lange rijen aan West-Vlaamse tankstations tanken2.jpg

In Frankrijk zijn op dit moment tal van acties en stakingen aan de gang, als reactie tegen een vernieuwing van de arbeidsmarkt. Zo zijn er verschillende olieraffinaderijen en brandstofopslagplaatsen geblokkeerd, waardoor meer en meer tankstations droog dreigen te staan.

De Fransen wachten niet langer en trekken massaal richting grensstreek om hun wagen vol te tanken. Tankstations in die regio doen nu gouden zaken. Zo is er het tankstation van Andy Cardinael in Heuvelland, waar lange wachtrijen staan. Voor de uitbater is dit natuurlijk een buitenkans. Naast de toestroom van Fransen, komen ook zijn vaste klanten voor alle zekerheid hun tank vullen, uit schrik dat er geen brandstof meer zou overblijven.  De eigenaar ziet zijn omzet dan ook flink stijgen, tot driemaal de normale verkoop.

Transportbedrijven hangen nu ook al aan de lijn, omdat ze vrezen dat ze anders hun vrachtwagens aan de kant zullen moeten laten staan. Wellicht zal Cardinael de vrachtwagens ’s nachts moeten komen laten tanken. Maar voor hem is dit geen probleem, hij geniet van het succes zolang het duurt.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station