Q8 Petroleum België telt al vijf Belgische CNG-stations

Q8 Houthalen
Q8 Houthalen q8_houthalen1.jpg

Met de opening van zijn 5de CNG-station speelt Q8 in op de groeiende vraag van Belgische consumenten naar alternatieve en milieuvriendelijke brandstoffen. Het station op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren is trouwens het eerste CNG-station voor Q8 in de provincie Limburg. Het station wordt uitgebaat door Alberte Van Wijck. Vorig jaar opende Q8 reeds 4 CNG-stations in Vlaanderen, namelijk Schoten (mei 2015), Turnhout (juli 2015), Zedelgem (september 2015) en Mechelen (december 2015).

Inge Froidmont, Environmental Supervisor Kuwait Petroleum North West Europe: “CNG staat garant voor een groot rijcomfort en een autonomie die vergelijkbaar is met die van andere brandstoffen. Met een volle tank kan je maar liefst 500 km rijden en met een hybridemotor aardgas-benzine zelfs 1.000 km. Bovendien is de CNG-technologie uiterst veilig, zodat je overal mag parkeren.”

Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren, is erg tevreden met de komst van het Q8 CNG-station:
“Limburgers zijn naast wereldburgers absoluut ook ‘groene’ burgers. We dragen milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel en zijn verheugd dat Q8 ook in de provincie Limburg CNG stations opent. Met de komst van het Q8 CNG station in Houthalen Helchteren worden de inwoners extra gestimuleerd om voor een milieuvriendelijk alternatief te kiezen. Iets wat wij als bestuur enkel kunnen toejuichen.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Service Station