ENORA huldigt nieuw CNG-station in te Zellik

ENORA huldigt nieuw CNG-station in te Zellik
ENORA huldigt nieuw CNG-station in te Zellik gv_01.jpg

Op dinsdag 13 oktober ll. hebben het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA, Electrabel ENGIE Groep en G&V Energy Group in Zellik een nieuw tankstation met gecomprimeerd aardgas (CNG) ingehuldigd.  Dit tankstation ligt vlakbij de E40 en de E19 en is bestemd voor zowel het grote publiek als ondernemingen. Zowel personenvoertuigen als vrachtwagens kunnen hier komen tanken.
Om hun activiteiten te kunnen ontwikkelen, hebben bovenvermelde partners samen het bedrijf ENORA opgericht, waarvan de maatschappelijke zetel zich in Doornik bevindt. Het doel van het partnership is het ontwikkelen, bouwen en uitbaten van tankstations in België en in Luxemburg.  Het heeft de ambitie om er een belangrijke speler te worden op het gebied van mobiliteit op aardgas door een netwerk op te richten van 25 tot 30 stations tegen 2018. Het bedrijf is al een pionier in Wallonië met haar tankstation in Doornik en Nijvel. Andere projecten zijn eveneens in ontwikkeling. In november 2015 zal er eveneens in Ollignies (Lessen) een station geopend worden in de buurt van de E429. Er werden ook vergunningsaanvragen ingediend voor CNG-tankstations in Moeskroen, Jemappes en Mont-sur-Marchienne. Nog andere locaties liggen ter studie.
Annemie Turtelboom, Vlaams minister van Energie en Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, waren aanwezig op de inauguratie van het nieuwe CNG-station in Zellik.

Auteur: Service Station