Oracle koopt MICROS Systems Inc.

Eind juni 2014 raakte bekend dat de Raad van Bestuur van MICROS Systems de overname door Oracle goedkeurde. Met de overname is een bedrag van 5,3 miljard dollar gemoeid. De onderneming MICROS Systems ontstond in 1977 en focust zich op het verstrekken van oplossingen op het vlak van informatietechnologie voor de ‘hospitality & retail sector’. Wereldwijd worden hun producten toegepast in meer dan 330.000 vestigingen, verspreid over 180 landen.

Voor Oracle betekent deze acquisitie de belangrijkste overname sinds Sun Microsystems in 2010. Het lag in de lijn van de verwachtingen dat Oracle zijn beschikbare middelen zou aanwenden voor overnames in sectoren, waarin het nog niet of weinig actief was. Oracle was de jongste tijd op zoek naar omzetgroei.
“Oracle staat bekend omwille van zijn uitgebreide expertise in verschillende domeinen en zijn innovatiedrang. Ons businessmodel bewees reeds in verschillende industrieĂ«n zijn succes en we kijken er dan ook naar uit om al onze troeven aan de MICROS-klanten aan te bieden”, benadrukt Bob Weiler, Executive Vice President van Oracle Global Business Units.

“Samen met Oracle verwachten we onze klanten te helpen zodat ze sneller kunnen innoveren en zich onderscheiden en dit door gebruik te maken van Oracle-technologie, cloudoplossingen en schaalvergroting. We zijn erg verheugd dat deze overname heel wat opportuniteiten inhoudt voor onze klanten en ons personeel”, verklaarde Peter Altabef, President en CEO van MICROS.

Onderwerpen:

Auteur: Service Station