Elektrisch rijden

Meer EV’s ingeschreven

EV
Elektrisch laden Shutterstock

Er zijn 52% meer elektrische auto’s ingeschreven in België tijdens1 het eerste semester. Dat meldt Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO.

De Europese markt voor nieuwe elektrische auto’s is al een tijdje aan het krimpen, maar de Belgische markt voor nieuwe en tweedehandse elektrische auto’s (EV) doet het onverminderd goed. Dat meldt Traxio. “De nieuwe en tweedehandse markt laten ook steeds meer een eigen dynamiek zien”, zegt Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO.

Oorzaken

De groei bij de nieuwe elektrische auto’s wordt vooral gedreven door de toenemende populariteit van leasingwagens en auto’s op naam van bedrijven. Op de tweedehandsmarkt is de verdeling tussen de verkoop aan bedrijven (51%) en particulieren (49%) daarentegen zowat in evenwicht. De particulieren tonen een groeiende belangstelling voor elektrische wagens, zowel nieuw als occasie. Vlaanderen springt er duidelijk uit, met een marktaandeel van 81,2% voor de nieuwe EV’s en 76% voor de tweedehandse EV’s.

Over Traxio

TRAXIO is de mobiliteitsfederatie en vertegenwoordigt ruim 9.900 werkgevers in de drie gewesten die actief zijn op het gebied van de verkoop en reparatie van nieuwe en tweedehandswagens, motoren, fietsen, carrosserie, banden, brandstoffen en dergelijke.  TRAXIO vertegenwoordigt een zakencijfer van bijna 138 miljard EUR, goed voor 99.963 arbeidsplaatsen.

Auteur: Matthias Vanheerentals