Uniti Expo

Beurs Uniti expo 2024 in teken van onbemande kiosken, AI en tankrobots

De firma Autofuel toont dat er op dit moment getankt kan worden zonder de auto te hoeven verlaten, want de tankrobot doet dat allemaal voor je. Foto: ProMedia, 2024 ProMedia

In de Messe van het Duitse Stuttgart werd van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht was er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.

De vijfde Uniti expo was volgens de beursorganisatie ‘groter dan ooit’. Drie beurshallen, samen goed voor een vloeroppervlakte van meer dan 40.000 m2, toonden honderden exposanten uit meer dan dertig landen. Het aantal bezoekers zat volgens de organisatie ook met elke beurseditie in de lift en zou dit jaar uit moeten komen op ruim boven de 40.000. Dat Uniti expo een internationale beurs voor de tankstation- en carwashbranche in Europa is, blijkt ook uit het feit dat meer dan de helft van de bezoekers afkomstig is van buiten Duitsland. Wie voor de laatste nieuwtjes op het gebied van wasstraten, wasborstel, reinigingsmiddelen en waterbesparing de beurs bezoekt, zal volop aan z’n trekken komen want het overgrote deel van Uniti expo is ingericht voor de zich nog steeds snel ontwikkelende carwashbranche. Gezien de enorme stands van leidende aanbieders als Christ, Dr. Stöcker en WashTec, is er veel te vertellen en te laten zien en mag een presentatie wat kosten.

Verder lezen?

Registreer nu om meer gratis artikelen te lezen.

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Paul Blonk