Sonny’s Enterprises neemt PECO Car Wash Systems over

peco_carwash_systems.jpg

Een opvallende overname in de carwashbranche. Begin mei 2021 kondigde het Amerikaanse Sonny’s Enterprises, ’s werelds grootste fabrikant van kettingwasstraten, carwashonderdelen en -benodigdheden, immers de acquisitie aan van PECO Car Wash Systems. PECO is een toonaangevend Amerikaans familiebedrijf dat al ruim een halve eeuw professionele carwashsystemen produceert. Zowel Sonny’s als PECO noteren wereldwijd een groeiende vraag naar hun kwalitatieve carwashapparatuur. Beide ondernemingen zijn alvast erg verheugd over deze deal.
“In de afgelopen jaren zijn we al meerdere malen benaderd door andere bedrijven, maar we hadden nooit het gevoel dat het om de juiste partner ging. Net als wij vormt Sonny’s een echte carwashfamilie die klantenrelaties een centrale rol toebedeelt. Door samen te gaan met Sonny’s bieden we ons cliënteel nu een compleet assortiment, wat hen alleen maar nog succesvoller kan maken”, beklemtoont JR Rietsch, algemeen directeur van PECO.

Ook bij Sonny’s zijn ze erg te spreken over deze transactie, aldus CEO Paul Fazio.
“Ik heb een groot respect voor het team, de producten en de cultuur van PECO. De historiek van de onderneming, hun servicegerichte achtergrond en hun klantgerichte aanpak passen goed bij Sonny’s. De combinatie van beide productielijnen biedt een enorm voordeel voor ons wereldwijde netwerk van duizenden carwashprofessionals.”
Het management en het personeel van PECO blijven werkzaam in de fabriek in Auburn Hills  (Michigan).

Auteur: Service Station