JUUL ook in België gelanceerd

juul.png

Uit de Rookenquête 2019 van de Stichting tegen Kanker blijkt dat het aantal rokers in België de afgelopen drie jaar niet verder is gedaald. De missie van JUUL Labs is om het leven van ’s werelds miljard volwassen rokers te veranderen en uiteindelijk sigaretten te elimineren. JUUL Labs biedt een alternatief aan voor de klassieke sigaret en België is het 10de Europese land waar de Europese versie van het product op de markt wordt gebracht, in navolging van het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Ierland en Polen. Sinds 17 september 2019 is JUUL te koop in een select aantal winkels doorheen het hele land.
“Het aantal rokers is de afgelopen drie jaar in België niet verder gedaald, terwijl een grote meerderheid wil stoppen. Het is een duidelijk signaal dat er veel inspanningen moeten worden geleverd om rokers te helpen bij hun zoektocht om af te stappen van sigaretten. Wij steunen de doelstelling van een rookvrije generatie en in het geval van volwassen rokers, die niet kunnen stoppen, zien we de noodzaak om hen minder schadelijke alternatieven aan te bieden”, aldus Stefan Orlent, General Manager JUUL Labs België.
JUUL is een eenvoudig en functioneel apparaat met een unieke technologie. Door middel van een gesloten systeem met JUULpods (capsules) en een gepatenteerd ontwerp voor temperatuurregeling, biedt het gebruikers een consistente en bevredigende ervaring. JUUL bevat of verbrandt geen tabak en produceert daarom niet de bijbehorende koolmonoxide en 7.000+ schadelijke componenten die aanwezig zijn in de rook van sigaretten. De JUUL-producten zijn alleen geschikt voor volwassen rokers die willen overstappen. JUUL Labs nam dan ook strikte maatregelen om te voorkomen dat jongeren worden aangetrokken door en toegang krijgen tot JUUL-producten. JUUL Labs voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving. Het product op de Belgische markt is in overeenstemming met de nicotineconcentratie van de EU Tabaksproductenrichtlijn (20 mg/ML), zoals het geval is met alle Europese lanceringen van JUUL tot heden. JUULpods zullen beschikbaar zijn in twee nicotinegehaltes van 9 mg/ml en 18 mg/ml om volwassen rokers een keuze aan te bieden in nicotineconcentratie.
 

Onderwerpen:

Auteur: Service Station