Autopromotec 2019 presenteert nieuwe beursindeling

image_5.png

Van woensdag 22 tot en met zondag 26 mei 2019 zijn alle ondernemers die actief zijn op de automotive aftersalesmarkt welkom op Autopromotec 2019 in het Italiaanse Bologna. Ze kunnen er op zoek gaan naar de nieuwste evoluties in de branche en er ontdekken in welke richting de toekomstige mobiliteit zal evolueren. Ook diverse ondernemingen die actief zijn in de carwash- en tankstationsector presenteren op Autopromotec 2019 hun recentste innovaties en ontwikkelingen.  
Traditiegetrouw pakte de organisator Promotec uit met een grote internationale promotiecampagne om de professionals op de automotive aftersalesmarkt te overtuigen van het belang van deze internationale vakbeurs. De verwachting is dan ook dat er dit jaar opnieuw meer dan 120 delegaties met aankopers uit 35 verschillende landen, waaronder de VS, China, Japan, Zuid-Korea, Australië, Mexico, Maleisië en Saudi-Arabië, naar Bologna zullen afzakken. De vorige editie van Autopromotec in 2017 brak alvast alle records. Toen werd de beursvloer bevolkt door ruim 1.600 exposanten en bezochten meer dan 113.600 professionals (waarvan er circa 23.000 van buiten Italië kwamen) deze vakbeurs. Het is alvast de bedoeling van de organisator om deze cijfers tijdens de komende editie te evenaren of zelfs te overtreffen.

Voor de komende editie van Autopromotec besloot de organisatie de indeling van de beurs aan te passen. De beschikbare beursruimte wordt nu nog beter ingedeeld met zones die specifiek bestemd zijn voor bepaalde productsegmenten waardoor de bezoeker, wanneer hij de routing volgt die afgestemd is op zijn professionele interesse, nog beter doorheen het totale beursaanbod kan navigeren. Het vernieuwde beursplan beslaat in totaal 162.000 mÂČ, een uitbreiding van goed 4.000 mÂČ ten opzichte van de editie in 2017. Tijdens Autopromotec 2019 zal de bezoeker zich dus opnieuw een duidelijk beeld kunnen vormen van de recentste innovaties en de nieuwste ontwikkelingen op de automotive aftersalesmarkt: van technologie voor het onderhoud of het herstellen van de wagen over de noden op het vlak van de toekomstige mobiliteit tot de laatste carwashtrends, het komt allemaal aan bod.
“BolognaFiere leverde heel wat inspanningen om hun beurscomplex te renoveren en uit te breiden. Dat liet ons toe om ons beursplan verder aan te passen in functie van de behoeften van onze exposanten en bezoekers. De voornaamste wijzigingen die we doorvoerden, hebben betrekking op de hallen 28, 29 en 20. In de gloednieuwe hal 28 en een deel van hal 29 brachten we de producenten en leveranciers van smeermiddelen onder. Deze sector zal dit jaar dan ook nadrukkelijker aanwezig zijn in vergelijking met de voorbije edities. Ook op het vlak van carrosserieherstelling noteerden we een toegenomen interesse. Exposanten uit deze sector zullen zoals in 2017 terug te vinden zijn in hal 26, maar daarnaast nemen zij ook een stuk van hal 29 in. In hal 29 wijden we tot slot ook een zone aan B2B-meetingen met buitenlandse aankopers. Tijdens de vorige editie gebeurde dit nog in het Service Centre. Hal 30 zal volledig in het teken staan van materiaal voor diagnostiek, wat maakt dat de beursoppervlakte voor dit segment verdubbeld is ten opzichte van 2017. Verder vinden de productgroepen ‘bandendienstverlening’, ‘voertuigliften’ en ‘werkplaatsuitrusting’ voortaan onderdak in de hallen 14, 19 en een deel van hal 22. Het buitengedeelte tussen hal 14 en hal 19 wordt aangewend als demonstratiezone. De producenten en dealers van banden, wielen en velgen zijn tijdens deze editie gehuisvest in de hallen 15, 20 en 22. In de hallen 16, 18 en 21 ligt de nadruk op componenten, reserve-onderdelen en dienstverlening. Bezoekers die meer willen vernemen over de nieuwigheden op het gebied van gereedschap, compressoren en multifunctioneel materiaal, zullen hun gading vinden in hal 36. Tot slot is er nog hal 25 waar alles draait omtrent carwash, car care en tankstationuitrusting”, schets Renzo Servadei, CEO van Autopromotec.

Autopromotec 2019 in het kort
Datum: Van woensdag 22 tot en met zondag 26 mei 2019.
Locatie: BolognaFiere, Bologna (Italië).
Openingsuren: Van 9 tot 18 uur. Op zondag tot 16 uur.
Toegang: Enkel voor professionals. Gratis inkom mits voorregistratie via de website.
Meer info: Surf naar www.autopromotec.it

Auteur: Service Station