Oprichter Chocolaterie Galler draagt bedrijf over

Salvatore Iannello, de nieuwe CEO van Galler galler_49c.jpg

In 1976 richtte Jean Galler chocolaterie Galler op, die dankzij de uitmuntende kwaliteit van haar producten, snel een bevoorrechte positie innam in het Luikse. Later werd het zelfs een van de Belgische kroonjuwelen. In 2006 besloot Jean Galler om een samenwerking aan te gaan met een Qatarese privéaandeelhouder. Hiermee wilde hij de verdere groei van de chocolaterie, in België en ver daarbuiten, verzekeren. In de 12 voorbije jaren heeft deze privéaandeelhouder volop geïnvesteerd, zowel in de uitstraling van het merk als in werkgelegenheid. Sinds 2011 is hij hoofdaandeelhouder en vanaf 5 november 2018 blijft hij dus nog als enige over aan het roer. Hiermee bevestigt deze aandeelhouder zijn intentie om het bedrijf verder te laten groeien en lokaal te investeren in de langetermijnontwikkeling van de groep Galler. 

Ook al draagt hij het bedrijf nu over, Jean Galler blijft meer dan ooit de oprichter van het merk. De laatste 10 jaar heeft hij met succes zijn passie en vakkennis doorgegeven aan een getalenteerd en ervaren team van medewerkers, steeds met het oog op het bewaken van de hoogstaande kwaliteit. De groep Galler blijft trouw aan zijn Belgische roots. De productie van de chocolade gebeurt in het atelier te Vauxsous-Chèvremont (Chaudfontaine), waar zo’n 170 medewerkers tewerkgesteld zijn. Ook het voltallige managementsteam van chocolaterie Galler blijft 100% Belgisch.

Groep Galler staat voor 2 grote uitdagingen: eerst en vooral zal optimaal gebruik gemaakt worden van de productiecapaciteit, wat moet leiden tot een groei van 50%, gespreid over de volgende 4 jaar. Op langere termijn staan er grote investeringen gepland in het Luikse, met als doel de omzet minstens te verdubbelen, het bedrijf te bestendigen en wereldwijd te exporteren. Galler wil van de chocolaterie een bedrijf van de 21ste eeuw maken dat niet enkel operationele efficiëntie nastreeft, maar ook aandacht heeft voor het welzijn en de zelfontplooiing van zijn medewerkers.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station