LUKOIL breidt netwerk uit in Nederland met overname van 18 Auto Maas tankstations

Lukoil
Lukoil Lukoil.jpg

LUKOIL kondigde onlangs de overname aan van 18 Auto Maas tankstations, een belangrijke tankstationexploitant in Nederland. Deze overname past, samen met de overname van 21 Rotonde-stations in Nederland en 10 Belgische Oeral-stations in 2013, binnen de expansiestrategie die LUKOIL sinds 2012 in de Benelux uitrolt. Zo verstevigt LUKOIL haar positie op de Benelux-markt door uit te breiden van 245 naar 263 tankstations.
Bulat Subaev, Managing Director LUKOIL Western Europe: “Wij zijn zeer verheugd deze transactie te kunnen aankondigen. Net als LUKOIL draagt Auto Maas service en kwaliteit hoog in het vaandel. Met deze overname kunnen we de Nederlandse consument nog beter bedienen, en versterken we onze positie op de brandstoffenmarkt in deze regio. Bovendien zetten we met deze overname een volgende stap in de verdere invulling van onze groeiambities in Nederland en binnen de Benelux-markt.”

Auto Maas baat 20 bemande tankstations uit in de economisch welvarende regio van Midden- en Zuid-Nederland. Deze overname biedt LUKOIL niet enkel schaalvoordelen en groeikansen, maar zorgt ook voor de geografische aansluiting tussen de eerdere overnames van LUKOIL in Limburg (SmeetsGeelen) en Midden-Nederland (Rotonde).

Auto Maas heeft 125 medewerkers in dienst. LUKOIL zal de samenwerking met de medewerkers van Auto Maas gewoon verderzetten, aangezien zij garant staan voor een optimale dienstverlening naar de klanten. De integratie van de Auto Maas-tankstations in de LUKOIL-keten zal naar verwachting op korte termijn kunnen worden afgerond.
LUKOIL is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot Ă©Ă©n van de grootste verticaal geĂŻntegreerde olie- en gasbedrijven ter wereld. De strategie van LUKOIL is gebaseerd op het integreren van olie- en gasproducten, van de ontginning, productie en raffinage tot de directe verkoop aan de consument. “Hoe groter de controle over de productieketen, hoe efficiĂ«nter het beheer en hoe scherper de prijs die LUKOIL aan haar klanten wereldwijd kan voorleggen”, besluit Bulat Subaev, Managing Director LUKOIL Western Europe.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station