Vijfde locatie in Denemarken

Fastned wint tender voor laadstation aan Deense slagader

Het station aan de Grote Beltbrug zal het eerste zijn in Denemarken dat het kenmerkende luifeldak meekrijgt. Fastned, 2024

Fastned heeft de tender verworven voor de bouw van een nieuw snellaadstation in het Nyborg, direct naast de Grote Beltbrug. Het wordt één van de grootste laadstations in Denemarken, en zal uiteindelijk plaats bieden aan twintig2 auto’s die tegelijk kunnen opladen en tot 400kW vermogen leveren.

Het grote station is de vijfde locatie die Fastned in de wacht heeft gesleept sinds het in juli 2023 de Deense markt betrad. Het station is vanuit beide richtingen van de E20 bereikbaar en past goed in de bestaande strategie van het bedrijf voor drukbezochte locaties. De E20 is samen met de Grote Beltbrug één van de drukste snelwegen in Denemarken. Het verbindt het Deense vasteland met Duitsland en Kopenhagen.

Door ontwerpbeperkingen bij eerdere tenders wordt dit het eerste Deense station met het kenmerkende grote luifeldak van Fastned. Het wordt ook één van de grootste stations in het hele netwerk van Fastned. Het zal dienen als voorbeeld voor wat snellaadstations in de toekomst kunnen bieden op het gebied van gebruiksgemak, veiligheid, comfort, betrouwbaarheid en snelheid. Er komen ook twee speciale oplaadstroken voor vrachtwagens om voorbereid te zijn op de toekomst van elektrisch vrachtvervoer.

De bouw begint in het eerste kwartaal van 2025 en zal halverwege dat jaar zijn afgerond.

Lees ook:

Auteur: Matthieu Van Steenkiste