Total Group meldt overname van PitPoint B.V.

PitPoint
PitPoint pitpoint_cng.jpg

Total heeft het Nederlandse bedrijf PitPoint B.V., de derde grootste leverancier van CNG in Europa overgenomen van de huidige eigenaar, namelijk Bencis Capital Partners. Deze Amsterdamse investeringsmaatschappij kocht de firma 4 jaar geleden van Ballast Nedam. Toen was PitPoint nog actief onder de namen CNG Net en LNG24. PitPoint baat momenteel een network van ruim 100 CNG-stations uit, waarvan er zich ook enkele in ons land bevinden. Verder is de firma actief op het vlak van biogas, elektrische laadpunten, LNG en waterstof. Met deze acquisitie wil de Franse oliemaatschappij zijn positie op CNG-markt fors verstevigen en zo zijn koolstofarme activiteiten verder uitbreiden.
“Er is een sterk ontwikkelpotentieel voor aardgasbrandstof in de transportsector. Ons doel is om de technologische en commerciĂ«le expertise, die PitPoint de afgelopen tien jaar verwierf, te combineren met Total’s sterke retailmarketingnetwerk en klantenportfolio. PitPoint zal dus centraal staan in de marketing- en salesambities in de brandstofsector voor aardgasvoertuigen in Europa, in lijn met het doel om klanten schone energieoplossingen te bieden”, formuleert Patrick PouyannĂ©, voorzitter en CEO van Total.  

De overeenkomst werd begin mei jl. ondertekend en naar verwachting vindt de officiële overdracht plaats voor eind juni 2017. PitPoint heeft met de overname de kans om haar plannen voor beschikbaar en betaalbaar schoonvervoer nog sneller te verwezenlijken.

De aanbieder van duurzame brandstoffen blijft een zelfstandig bedrijf onder eigen naam en management. Bovendien heeft de transactie geen invloed op de klanten van de bedrijven of op werknemers: de voorwaarden van hun contracten blijven ongewijzigd. “De afgelopen jaren heeft PitPoint zich ontwikkeld tot een unieke speler in de markt van schone brandstoffen, met ambitieuze internationale groeiplannen”, aldus Erik Kemink, CEO van PitPoint. “Bij die plannen past ook een ambitieuze aandeelhouder die de plannen en de internationale uitrol kan ondersteunen. Met Total Group hebben we hiervoor de ideale partner gevonden.”

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Service Station