‘Kant-en-klare oplossing’

Spirii gaat uitgebreide samenwerking aan met Circle K

Spirii wordt verantwoordelijk voor de laadinfrastructuur in elk Circle K-station. Circle K

Spirii, een wereldwijde leverancier van EV-laadoplossingen, zal voortaan de laadinfrastructuur op de service stations van Circle K verzorgen. Dat zal het doen in Duitsland, Nederland, België en Luxemburg.

De samenwerking bestaat er in dat Spirii een end-to-end laadoplossing zal bieden voor alle EV-gerelateerde activiteiten. Het zal fungeren als Charge Point Operator (CPO), die het netwerk van Circle K zal beheren en ondersteunen met als doel Circle K te positioneren als een van de toonaangevende aanbieders van laadpunten in alle markten. In totaal zullen meer dan 600 DC laadpunten worden gemigreerd naar Spirii’s EV laadplatform. Daarnaast zal Spirii de komende twee jaar AC-laders installeren voor het laden thuis en op het werk.

“Europese elite”

“We zijn bijzonder trots op deze samenwerking met Circle K, omdat het niet alleen ons vermogen om uitgebreide software en kant-en-klare oplossingen te leveren laat zien, maar ook onze toewijding aan het bevorderen van de EV-infrastructuur in heel Europa”, zegt Tore Harritshøj, CEO en medeoprichter van Spirii. “Circle K wil toetreden tot de Europese elite op het gebied van opladen en we zijn blij hen te kunnen ondersteunen bij het realiseren van deze visie.”

De samenwerking wordt gelijktijdig gelanceerd in alle vier de landen. In de toekomst zal Circle K profiteren van de voortdurende ontwikkelingen van Spirii op het gebied van toekomstige technologie om nieuwe marktstandaarden te zetten met diensten zoals Plug&Charge en netbalancering, waardoor de laadervaring nog efficiënter en gebruiksvriendelijker wordt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Matthieu Van Steenkiste