Onafhankelijk van de tankstations

Shell opent eigen autowasstraten in Duitsland

Shell Duitsland breidt zijn bedrijfsmodel uit en investeert nu in eigen autowasstraten, die onafhankelijk van traditionele tankstations worden geƫxploiteerd. Foto: Shell

Shell start in Duitsland met carwashprojecten buiten de tankstations, te beginnen met een pilotlocatie in Gelsenkirchen. Hiervoor werkt Shell nauw samen met WashTec AG uit Augsburg.

Shell Duitsland breidt zijn bedrijfsmodel uit en investeert nu in eigen autowasstraten, die onafhankelijk van traditionele tankstations worden geĆ«xploiteerd. Het startschot voor dit nieuwe bedrijfsgebied is de proeflocatie in Gelsenkirchen aan de Daimler StraƟe 26, tegenover de bekende ā€˜Schalker Tankeā€™. De officiĆ«le opening van de faciliteit staat gepland voor volgende maand, en verdere locaties in Hamburg en Dresden zullen volgen. Voor de technische uitrusting werkt Shell samen met WashTec AG.

Succesvol model uit Canada

Shell is geen nieuwkomer in de autowasbranche: het bedrijf voert al met succes vergelijkbare projecten uit in Canada. In Duitsland zetten mensen nu de stap om autowasstraten buiten het netwerk van tankstations op te richten om aan de veranderende mobiliteitsbehoeften te voldoen. ā€œHet tankstation blijft voor ons een centraal aanspreekpunt voor mobiliteitsoplossingen. Met de opkomst van de elektromobiliteit verschuift het bedrijfsleven echter steeds meer naar dit gebied. Wij spelen hierop in door een Shell Car Wash-aanbod te creĆ«ren dat verder gaat dan de tankstationsā€, legt Linda van Schaik uit, hoofd van de Shell-tankstationactiviteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

100 autoā€™s per uur

Het Shell Car Wash Center in Gelsenkirchen biedt volgens de multinational de ā€˜modernste technologie en een uitzonderlijke klantervaringā€™ op een oppervlakte van 5.300 vierkante meter. Het systeem kan tot 100 autoā€™s per uur wassen en verrast klanten met innovatieve lichteffecten tijdens het wasproces. Naast de autowasplaats zijn er vier zelfbedieningswasplaatsen en twaalf stofzuigerstations, die het mogelijk maken om het voertuig zelf schoon te maken. Om de locatie te benadrukken ontwierp de Gelsenkirchense kunstenaar Beni Veltum een ā€‹ā€‹buitenmuur van 60 vierkante meter. Klanten profiteren ook van een handige service: naast contante betalingen worden moderne betaalmethoden zoals NFC, Apple Pay en Google Pay geaccepteerd.

Toekomstplannen

Na de opening van de eerste locatie in Gelsenkirchen is Shell Duitsland van plan dit jaar nog een proeflocatie te starten in Hamburg aan de Volksparkstrasse. Met deze uitbreiding en aanvullende diensten zoals laadstations en winkelaanbiedingen wil Shell zich onderscheiden van de concurrentie en tegemoetkomen aan de groeiende behoeften van elektromobiliteit.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthieu Van Steenkiste