cash

Bruno Foodcorners verdeelden al 2.000.000 euro cash geld de voorbije vijf maanden

Bruno Foodcorners verdeelden al 2.000.000 euro cash geld de voorbije vijf maanden
Luca Bruno van Group Bruno. Foto: Group Bruno

Het aantal geldautomaten in ons land daalt aan een razendsnel tempo omdat banken hun kantorennetwerk verder afbouwen. Group Bruno speelde daar op in, met succes.

Sinds 1 februari worden de Bruno Foodcorners opengesteld voor mensen die cash geld willen.  “En dat is een groot succes”, zegt Luca Bruno van Group Bruno.  “De voorbije vijf maanden hebben we bijna 2 miljoen euro cash geld meegegeven. Zo’n 150 klanten per dag gebruiken nu al deze service. Het is vooral succesvol in de kleine gemeenten waar maar één bankautomaat is. Zo werd er in Brustem 104.000 euro en in As al meer dan 210.000 euro geld afgehaald. In Genk-Noord waar er in de onmiddellijke buurt geen bancontact meer is staat de teller zelfs op 356.000 euro. Als de nood hoog is, is Bruno Foodcorner vlakbij” grapt Luca Bruno.

Duurzaam ondernemen

Het aanbod sluit ook aan bij hun visie van verantwoord en duurzaam ondernemen waar de klant centraal staat. “Onze medewerkers ontvangen iedereen met de glimlach in tegenstelling tot een kil bankautomaat”, zegt Luca Bruno. “En vooral, we zijn overal 7/7 open en op verschillende locaties zelf 24/24 uur. Wij rekenen ook geen kosten aan op afhalingen. Voor ons is dit ook een win-winsituatie want hierdoor vermindert onze geldvoorraad aanzienlijk. We hebben wel onze veilige en voor het personeel afgesloten kassasystemen daarvoor aangepast”. Bruno Foodcorner heeft 22 locaties in Limburg en je kan er makkelijk voor de deur parkeren met je wagen. Daarnaast zijn er ook nog Bruno Foodcorners in het NMBS-treinstation van Genk-Noord, Brugge, Sint-Niklaas, Roeselare en Gent-Dampoort.

Minder bankautomaten

Het aantal bankautomaten gaat achteruit. Zo blijkt dat er bijvoorbeeld in Limburg nog maar 195 bankautomaten zijn en vaak bij de kleinere banken zoals Argenta en Crelan. De vier grootbanken (Belfius, KBC, BNP Paribas Fortis & ING) hebben hun geldautomaten de voorbije maanden in de meeste kantoren gesloten. Deze werden geconcentreerd in Batopin geldwinkels.  Inmiddels zijn er 37 CASH-punten maar die hebben niet voor iedereen een goede locatie en kampen al eens met werkingsproblemen. “Het is voor veel mensen een frustratie om aan cash geld te geraken en daarom willen we de klanten van de grootbanken helpen en hen een alternatief in de buurt aanbieden.”” zegt Luca Bruno.  Mensen kunnen almaar moeilijker aan geld geraken. Daarom lanceerde de bankenkoepel Febelfin de website www.ikzoekeengeldautomaat.be.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals