SPAR Nederland gestart met eerste van vijf shops bij tankstation

spar.jpg

SPAR Nederland opende midden januari 2017 een eerste SPAR Express bij Texaco, deze is  gevestigd in Geertruidenberg. SPAR Express is de nieuwste formule van SPAR Holding, die zich richt op winkels bij tankstations. EFR, de exploitatiemaatschappij van Texaco-benzinestations in Nederland en SPAR Nederland zijn een samenwerking aangegaan. SPAR kent in het buitenland al veel winkels op tankstations. Die ervaring is meegenomen in de ontwikkeling van de Nederlandse SPAR Express-winkels. Vooralsnog gaat SPAR deze naam alleen gebruiken voor de winkels waar getankt kan worden, exclusief voor Texaco.

In januari worden er drie Texaco-tankstations omgebouwd naar SPAR Express. Na Geertruidenberg zullen er op korte termijn nog vier SPAR Express winkels geopend worden, te weten in Den Haag-Ypenburg, Amstelveen, Arnhem en Wateringen.

De combinatie van direct consumeren met de dagelijkse boodschappen voor de komende 8 Ć  10 uur is hierbij het vertrekpunt. Afhankelijk van de omgeving zal  het assortiment aangepast worden aan de behoefte van buurtbewoners, verblijvers en passanten. Daarbij wordt het assortiment aangevuld met autogerelateerde producten, zoals motorolie, ruitenvloeistof etc.  Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer SPAR winkels  worden geopend. ā€œWe zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvullingā€, aldus Bram Verhoeve van Texaco Nederland. 

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station