Brandstof

Drie extra tankstations om Shell Renewable Diesel te tanken

Shell
Er zijn nog meer locatie openingen gepland voor de toekomst. Foto: Shell

In de Shell Truckstations van Herstal, Maasmechelen en Gent kunnen trucks vanaf nu rechtstreeks aan de pomp Shell Renewable Diesel tanken. Er zijn nog meer locatie openingen gepland voor de toekomst. 

Shell’s nieuwe brandstof is nu al beschikbaar in minstens 90 Shell Truckstations in Europa: in België, Finland, Nederland, Noorwegen en Zweden. Duitsland volgt zeer binnenkort. Het bedrijf introduceerde in december 2023 Shell Renewable Diesel bij zijn Belgische klanten in de sector van het commercieel wegtransport. Deze brandstof werd voorheen enkel in bulk geleverd aan wegtransportfirma’s.

Hernieuwbare componenten

Shell Renewable Diesel is diesel met schonere verbranding, afgeleid uit 100% hernieuwbare componenten. Shell Renewable Diesel wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare componenten zoals plantaardige olie, dierenvet en afvalgrondstoffen. Shell Renewable Diesel is niet vermengd met biodiesel of fossiele diesel.  Dit product is compatibel met de huidige dieselmotoren met goedkeuring voor EN15940-brandstoffen. Met deze brandstof verminderen de emissies met 80% à 90% in vergelijking met klassieke B7-diesel2.

Toenemend wegtransport

Valérie Matias, Sales Manager voor commercieel wegtransport in België, Frankrijk en Luxemburg bij Belgian Shell NV, beklemtoont hoe dringend het is om de wereldwijde CO₂e-emissies van het wegtransport aan te pakken. “Goederentransport op de weg is nog altijd verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde CO₂e-emissies. We zien de volumes van dit wegtransport van goederen continu toenemen. Dit is een wereldwijde uitdaging waarvoor we absoluut betrouwbare en duurzame oplossingen moeten vinden.  We zijn trots op het traject dat we zijn gestart met Shell Renewable Diesel om onze klanten te steunen in hun energietransitie. We stellen ook met veel genoegen vast dat andere landen ons voorbeeld volgen en nu ook onze nieuwe diesel opnemen in hun aanbod.”

Auteur: Matthias Vanheerentals