Wayne Fueling Systems en Wincor Nixdorf gaan samenwerken

Horst von Wels, Vice-President van Wincor Nixdorf.
Horst von Wels, Vice-President van Wincor Nixdorf. WincorNixdorf12.jpg

Begin juni 2014 maakten Wayne Fueling Systems, leverancier van brandstofdispensers, betaalterminals, automatisatie- en controlesystemen voor retail- en commerciële tankstations, en Wincor Nixdorf, leverancier van IT-oplossingen en uitrusting voor de retailsector, bekend dat ze een strategische samenwerking sloten. Hierdoor zullen ze wereldwijd samen oplossingen op het vlak van forecourtcontrole-, point-of-sale-, back-office- en betaalsystemen bieden aan retailklanten.

Wayne zal onder meer zijn recentste tankstationtechnologie waaronder de Wayne Helix™ brandstofdispenser en het Wayne Fusion™ forecourtsysteem leveren. Wincor Nixdorf van zijn kant zal zijn NAMOS® POS-systemen, back-officesoftware en de betaalsystemen uit de BEETLE-lijn aanbieden. Betaalterminals van beide ondernemingen zullen verder verstrekt worden aan de klanten volgens de eisen van de industrie. Het gezamenlijke aanbod producten zal zowel retailstations als commerciële benzinestations een hoogwaardige functionaliteit bezorgen, aangezien deze alliantie de uitgebreide expertise, ervaring en knowhow van beide ondernemingen combineert.

“Door de samenwerking tussen beide bedrijven krijgen tankstationuitbaters de best beschikbare forecourtcontrolesystemen en POS-oplossingen uit de sector voorgeschoteld”, aldus Neil Thomas, CEO van Wayne Fueling Systems.
Tankstationoperatoren kunnen voortaan genieten van een snelle end-to-end-implementatie van nieuwe functies en innovatie uitbreidingen van bestaande oplossingen”, vult Horst von Wels, Vice-President van Wincor Nixdorf, aan.  

foto: Horst von Wels, Vice-President van Wincor Nixdorf.

Auteur: Service Station