Japan gaat voluit voor elektrische wagen

Japan gaat voluit voor elektrische wagen
Japan gaat voluit voor elektrische wagen japan.jpg

In Japan zijn elektrische wagens op korte tijd heel populair geworden. Getuige hiervan zijn het explosief toegenomen aantal laadpunten in het land, die momenteel zelfs het aantal tankstations ingehaald hebben. Volgens autofabrikant Nissan Motor C° zouden er momenteel maar liefst 40.000 laadpunten zijn in Japan tegenover 34.000 tankstations.
Er dient wel vermeld te worden dat Nissan in zijn cijfers alle oplaadpunten in het land optelt, gaande van gewone laders tot snelladers en ook alle privé-oplaadpunten. Veel oplaadpunten bestaan maar uit één of twee laders, terwijl aan een gewoon tankstation gemakkelijk acht wagens tegelijk kunnen tanken.
De cijfers tonen wel aan dat de elektrische wagens aan een inhaalbeweging toe zijn, ook al zijn ze nog niet zolang op de markt en kosten ze nog altijd een flink stuk meer dan gewone auto’s.  Voor de Japanners vormen deze nadelen blijkbaar geen beletsel om elektrische wagens aan te kopen.  Een stijging van het aantal oplaadpunten is dan ook het logisch gevolg daarvan.

Auteur: Service Station