Primagaz en Pitpoint vormen nieuwe joint venture

Primagaz - Pitpoint
Primagaz - Pitpoint primagazpitpoint.jpg

Primagaz Nederland BV en PitPoint Clean Fuels hebben een overeenkomst getekend voor de overname van 50% van de aandelen van PitPoint LNG door Primagaz. De hiermee gevormde nieuwe joint venture zal zich volledig richten op de exploitatie van LNG voor de transport- en scheepvaartmarkt. De joint venture zal aanvankelijk de markt bedienen onder de naam PitPoint LNG en heeft als ambitie op korte termijn het bouwen van 5 LNG truckstations in de Benelux en 2 bunkerstations voor de binnenvaartsector. Op de middellange termijn is het doel om samen minimaal 10 truckstations te ontwikkelen.

De inbreng van PitPoint zal zich vooral focussen op de bouw, het onderhoud en de exploitatie van de LNG stations. Primagaz NL brengt dan weer heel wat expertise in met betrekking tot sourcing, handling en distributie van LNG.

“LNG is een betrouwbare, stille en schonere brandstof en wij geloven dan ook sterk in de groei van deze brandstof voor de zware transportsector. De LNG markt heeft nu, wellicht meer dan ooit, nood aan een langetermijnvisie die voor de ontwikkeling van de infrastructuur garant staat. De compatibiliteit van onze beide organisaties zorgt ervoor dat PitPoint LNG uitstekend gepositioneerd is een belangrijke rol in deze markt te vervullen,’ besluiten de CEO’s van beide bedrijven. 
De Joint-venture is aangemeld bij de Europese Commissie en beide bedrijven verwachten het goedkeuringsproces op korte termijn positief af te ronden.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station