Dats 24 mikt op verdubbeling aantal Belgische stations tegen 2026

Dats 24
Dats 24 waterstofstation_03.jpg

Op 9 maart ll opende Dats 24 een gloednieuw waterstofstation in het eigen distributiecentrum van Colruyt op hun site in Halle. Colruyt beschouwt waterstof als de brandstof van de toekomst.
Dankzij elektrolyse wordt groene waterstof uit hernieuwbare energiebronnen  zoals wind of zon immers mogelijk. Bovendien stoot waterstof alleen maar waterdamp uit en geen schadelijke broeikasgassen. De Colruyt-groep hoopt tegen eind 2016 ook al een eerste waterstofpomp aan het grote publiek te kunnen aanbieden. Daarnaast blijft de Colruyt-groep ook volop inzetten op CNG, dat zij als een overgangsbrandstof zien tussen fossiele brandstoffen en het uiterst milieuvriendelijke waterstof. CNG is vandaag al verkrijgbaar op 20 Dats 24-tankstations, maar dat aantal wil binnen nu en 2 jaar opdrijven tot 65.

Ter gelegenheid van de opening van het waterstofstation maakte Dats 24 zich ook sterk dat er België de komende tien jaar nog een kleine 100 tankstations zullen bijkomen. Dit komt neer op zowat een verdubbeling van het huidige aantal Dats 24-tankstations, namelijk 111 sites. Volgens Dats 24 zijn er ongeveer 200 tankstations nodig om een volledig dekkend netwerk in België te garanderen.
Dats 24 realiseerde trouwens in de eerste helft van het gebroken boekjaar van Colruyt Group een omzet van 330,5 miljoen euro, wat neerkomt op ongeveer 7% van de groepsomzet.

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station