Minister Turtelboom wil CNG-tankstation in elke gemeente en 5.000 laadpalen

Annemie Turtelboom.
Annemie Turtelboom. turtelboom.jpg

Tegen 2020 moet elke gemeente in Vlaanderen over minstens één CNG-tankstation beschikken. Dat zegt Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom. Ook wil ze dat er in Vlaanderen tegen dan ook  20 tankstations voor waterstof en 5.000 publieke laadpalen voor elektrische wagens beschikbaar zijn. Het beleid wordt groener, maar dan moet de infrastructuur gelijke tred volgen.

Turtelboom toont aan dat de wijziging van het beleid vruchten begint af te werpen aan de hand van enkele cijfers betreffende de eerste tien dagen van januari. “In die periode zijn negentien elektrische wagens ingeschreven, waar er in dezelfde periode vorig jaar nog maar eentje was. Daarnaast zijn er zes CNG-wagens ingeschreven, tegenover geen enkele in de eerste tien dagen van 2015. Akkoord, het blijven kleine getallen, maar het autosalon moet dan ook nog beginnen”, aldus Minister Turtelboom.

Een zestal Belgische laadpuntexploitanten voor elektrische wagens ondertekende in het bijzijn van Turtelboom alvast een gedragscode. De zes richten samen de nieuwe sectororganisatie ‘OpenChargePoint Belgium’ op. Het gaat om Allego, Blue Corner, Eneco België, EV-Box Belux, EV Point en The New Motion. Deze zes exploitanten gaan er prat op dat iedereen open toegang tot hun laadpunten zal krijgen. Bovendien staan ze garant voor transparantie in prijzen en gestandaardiseerde technologie. 

Auteur: Service Station