Total opent twee nieuwe autosnelwegstations en beveiligde vrachtwagenparkings langs de E17

Total Nazareth Kruishoutem
Total Nazareth Kruishoutem total_01.jpg

Op dinsdag 1 december heeft Total de nieuwe autosnelwegstations en beveiligde vrachtwagenparkings langs de E17 tussen Gent en Kortrijk geopend in aanwezigheid van Geert Bourgeois, Minister-president van de Vlaamse Regering. De stations in Nazareth en beveiligde parkings in Kruishoutem zijn van cruciaal belang door hun ligging op de belangrijkste noord-zuidverbinding voor vrachtwagens in Europa.
Met een investering van 15 miljoen Euro en een tewerkstelling van 40 medewerkers, moeten deze nieuwe dienstenzones het uithangbord worden van Total in België. Paul Mannes, CEO Total België voegt toe: “Er werd heel wat aandacht besteed aan de relatie tussen de gebouwen en hun omgeving. Compactheid van de ruimtelijke organisatie, architecturale inpassing van de gebouwen, waterhuishouding en groenaanleg zijn dan ook enkele van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe dienstenzones.”

Total Belgium wil de kleinschalige waterzuiveringsinstallaties bij zijn tankstations langs de Belgische autosnelwegen optimaliseren. Op basis van strenge criteria kreeg Aquaplus het vertrouwen om vier gloednieuwe installaties langs de E17 te bouwen en te exploiteren en vijf andere installaties voorlopig te beheren.
Op de tankstationsites in Nazareth zullen de installaties het afvalwater behandelen van het sanitair (douches en toiletten), van de cateringactiviteiten in de shop en van het restaurant langs de snelwegzijde richting Gent. Zowel in Nazareth als in Kruishoutem wordt gekozen voor een actiefslibsysteem met nabezinktank. Het goedwerkend biologisch concept zorgt ervoor dat het zuiveringsproces geen geurhinder veroorzaakt.

De beveiligde vrachtwagenparkings langs de E17 te Kruishoutem maken deel uit van een project voor de aanleg van in totaal 150 beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens te Kruishoutem Noord, Kruishoutem Zuid en Kalken. De beveiligde parkings te Kruishoutem werden verwezenlijkt met de steun van de Europese Commissie.
De faciliteiten op de parkings bieden aan de vrachtwagenchauffeur de mogelijkheid om in alle veiligheid en comfort de rusttijden te respecteren en zorgen voor een verhoogde beveiliging van de vracht. Marc Seminck, Directeur Retail Total België, verduidelijkt: “Total onthaalt veel vrachtwagens op de parkings van zijn uitgebreid netwerk tankstations langs de snelwegen. We zijn meer dan enkel een brandstofleverancier. We willen ook de veiligheid van onze klanten en dus ook van de chauffeurs verbeteren.”
De nieuwe vrachtwagenparkings te Kruishoutem voldoen aan beveiligingsniveau 3, en worden beloond met het Europees certificaat voor bewaakte parkings dat vandaag onder de vorm van een schild werd uitgereikt door ESPORG (European Secure Parking Organisation) en de Europese Commissie.

Daarnaast heeft Total eveneens haar samenwerking met Allego over het ter beschikking stellen van elektrische laadpunten in België bekendgemaakt. Het partnership bestaat erin dat de laadpunten in het bestaande netwerk van Total met tien laadpunten in de regio Brussel, één in Antwerpen en één in Namen voorzien worden van een nieuwe laadpaal die aan de drie stekkerstandaarden voldoet en moderne betaalmiddelen accepteert. Er werd specifiek gekozen voor een snellaadpaal aangezien dit volledig past in het concept van een service station.

In de tweede fase van het project, in de loop van 2016, zullen ook de 26 snelwegstations van Total over heel België, inclusief de nieuwe stations in Nazareth, uitgerust worden met dit type snellaadpaal. Zo zal al snel een landdekkend netwerk ontstaan. 

Auteur: Service Station