Gesloten Genkse handcarwash mag deuren weer openen

image10.png

In Genk waren tot voor een tweetal jaar nog vijf handcarwashes actief. Al deze vestigingen moesten echter de deuren sluiten omdat ze wettelijk niet in orde waren en er onder meer inbreuken werden vastgesteld op het vlak van mensenhandel, zwartwerk en milieuwetgeving. De laatste handcarwash die dichtging was deze langs de Maaseikerbaan eind februari 2023. Deze zaak diende echter een nieuwe uitbatingsvergunning in bij het Genkse stadsbestuur en deze werd recent goedgekeurd. Aan de vergunning hangen volgens de advocaat van de handcarwash wel enkele voorwaarden vast, maar die is de uitbater bereid om na te leven. 
Het Genke stadsbestuur zegt dat handcarwashes welkom zijn, zolang ze de strikte normen en regels respecteren die de stad oplegt.
“De handcarwash in kwestie diende al in de zomer een nieuwe aanvraag in om opnieuw open te gaan”, weet Wim Dries, burgemeester van Genk. “We hebben nog diverse opmerkingen, maar willen de uitbater het voordeel van de twijfel geven. We reiken een voorwaardelijke vergunning uit, waaraan strenge voorwaarden, zoals de openingsuren, een duidelijke registratie, de aanwezigheid van Ă©Ă©n van de zaakvoerders en een contract voor alle medewerkers, zijn verbonden. We zullen er strikt op toezien dat deze worden nageleefd. Is dit niet het geval, dan gaat de handcarwash onmiddellijk weer dicht.”

Onderwerpen:

Auteur: Service Station